ФБР: Смарт телевизорите не са защитени от хакерски атаки

СНИМКА: Pixabay

ФБР публикува предупреждение към притежателите и купувачите на умни телевизори. Хората трябва да внимават с тези устройства, защото въпреки удобствата им, те могат да се окажат идеална мишена за хакерите.

ФБР предупреждава, че хакерите могат да получат контрол над умните телевизори. "В ниското ниво на рисковия спектър попадат действия като смяна на каналите, пускане на неподходящи клипове на децата и промяна на силата на звука. В най-лошия вариант, хакерите могат да включат камерата и микрофона на телевизора в спалнята ви и тихо да ви следят", казва агенцията.

Тя предлага и няколко съвета на потребителите как да подобрят сигурността си. Първият е да проверят точно какви са възможностите и оборудванто на умния телевизор. Не всички модели разполагат с камери и микрофони, предаде Vesti.bg.

ФБР препоръчва на хората да не разчитат на настройките, които са активирани по подразбиране. По-добре е да се сменят паролите за достъп, както и да се изключат функциите за събиране на данни. Препоръчва се и обновяване на софтуера на телевизора до най-актуалната версия.

Също така е добре камерата и микрофонът да бъдат изключвани, когато не са нужни. Класическият съвет да се залепи лепенка върху обектива, се препоръчва и от ФБР, особено ако камерата не може да бъде изключена.

Няколко допълнителни съвета също могат да помогнат за подобряването на сигурността. Те не са от ФБР, но въпреки това са полезни. Ако телевизорът е с Android, е препоръчително да се инсталират приложения само от официални източници като Google Play и онлайн магазина на производителя, ако той предлага такъв.

Също така е добре паролите на домашната мрежа и на администраторския профил на рутера да са по-сложни, за да затрудняват хакерите максимално. Самият рутер също трябва да бъде обновен до най-актуалната възможна версия на софтуера си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене