Лили си върна “Панаири”, свали високите токчета, за да е в такт с “Детелина”

Лили Иванова по време на концерта
СНИМКИ: АВТОРЪТ

Акад. Антон Дончев и Чапа на крака пред примата, тя пази в тайна с какво ще замени декемврийския концерт през 2020 г.

Академик Антон Дончев, скулпторът Георги Чапкънов - Чапа, Иван Тенев и още хиляди цялата втора половина на концерта на Лили Иванова в неделя вечерта бяха на крака.

Екзалтираната публика се изправи още по средата на концерта, когато примата изпя новата песен “Севдана”. Авторът на “Време разделно” бе в компанията на съпругата си, Иван Тенев и Чапа на първия ред и видимо се радваше на първия от общо трите концерта (на 8, 9 и 10.12.) на Лили в зала 1 на НДК.

Лили Иванова се появи в предизвикателно облекло – черно боди, върху което се обвиваше тясна рокля от черни дантели. Тя изкара двучасовата програма на традиционните си високи токчета, които в края на концерта демонстративно събу, за да може да скача в такт с песента “Детелина”.

Певицата е върнала в репертоара си “Панаири” на Тончо Русев, която изпя към края на концерта заедно със серия от други вечни хитове: “Щурче”, “Детелина” и др., всичките до една – на починали вече композитори.

Основната част от репертоара ѝ с малки изключения обаче беше от нови песни, които феновете ѝ знаят от лятното ѝ турне из страната или са включени в последните ѝ два-три албума. Сред авторите са предимно музикантите, с които работи, а текстовете са на Мартин Карбовски, Стефан Вълдобрев и др. Дни преди концерта на пазара излезе новият албум “Севдана” - на двоен диск и винилова плоча.

Продажбата на дисковете, плочата и постери на певицата във фоайето предизвикаха поне 50-метрови опашки преди и след концерта, който продължи около 2 часа.

Догодина Лили Иванова няма да прави традиционния декемврийски концерт в НДК, а е намислила нестандартна проява, която засега пази в тайна. 

Акад. Антон Дончев и Чапа ръкопляскат прави на Лили Иванова от първия ред.
Акад. Антон Дончев и Чапа ръкопляскат прави на Лили Иванова от първия ред.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара

Напишете дума/думи за търсене