Вижте номинациите на Гилдията на сценографите

"Жокера" на режисьора Тод Филипс с Хоакин Финикс в главната роля премина границата от 1 милиард долара. Снимка Архив

"Жокера", "Имало едно време в Холивуд" и "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" са сред продукциите, номинирани за награди на американската Гилдия на сценографите, съобщи "Холивуд рипортър"

За отличията на професионалната организация в категорията за исторически филм са номинирани "Пълно ускорение", "Ирландецът", "Джоджо Заека", "Жокера", "1917" и "Имало едно време в Холивуд".
С номинации в категорията за фентъзи филм са "Към звездите", "Аладин", "Отмъстителите: Краят", "Дъмбо", "Господарка на злото 2" и "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър", въпреки че филмът все още не е излязъл на екран, посочва БТА.

За постижения в сценографията на съвременен филм с номинации са "Хубав ден в квартала", "Джон Уик 3", "Вади ножовете", "Паразит" и "Един нов кошмар".

В категорията за анимация са номинирани фотореалистичният римейк на "Цар Лъв", "Загубеният Йети", "Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят", "Замръзналото кралство 2" и "Играта на играчките: Пътешествието".

Сред телевизионните продукции с номинации за сценографски постижения са "Чернобил", "Боклук" ("Fleabag"), "Игра на тронове", "Мандалорианецът".

Наградите на Гилдията на сценографите ще бъдат раздадени за 24-ти път на 1 февруари 2020 г. в Лос Анджелис.

Ден преди професионалната организация да оповести номинациите за годишните си отличия, Асоциацията на лосанджелиските кинокритици избра черната комедия "Паразит" за филм на 2019 г.

За разлика от повечето организации, критиците от Лос Анджелис определят и подгласник, като изборът им за филм се спря върху "Ирландецът".

Създателите на "Паразит" и "Ирландецът" - Пон Джун-хо и Мартин Скорсезе бяха избрани съответно за най-добър режисьор и негов подгласник.

В категорията за най-добра актриса Асоциацията на лосанджелиските критици отличи Мери Кей Плейс за изпълнението й в "Даян". За нейна подгласничка беше обявена Лупита Нионго за "Един нов кошмар".

Най-добър актьор и негов подгласник станаха съответно Антонио Бандерас за "Болка и величие" и Адам Драйвър за "Брачна история".
В останалите категории професионалната организация отличи като най-добър актьор в поддържаща роля Сон Кан-хо за "Паразит" (подгласник Джо Пеши за "Ирландецът"), най-добра актриса в поддържаща роля Дженифър Лопес за "Да свалиш Уолстрийт" (подгласничка Чжао Шучжън за "Сбогуването"), най-добра анимация "Загубих тялото си" (подгласник "Играта на играчките: Пътешествието"), най-добър документален филм "Американска фабрика" (подгласник "Аполо 11"), най-добър чуждоезичен филм "Болка и величие" (подгласник "Портрет на момиче в пламъци"), най-добър сценарий Ноа Баумбак за "Брачна история" (подгласници Пон Джун-хо и Хан Джин-уон за "Паразит").

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене