Учителка с благодарствено писмо до Софийската опера: Трогнахте 30 дечица

Десислава Братоева – учител по пиано в СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново написа благодарствено писмо до Софийската опера и балет. Ето и пълния текст на писмото:

"Уважаеми акад. Карталов,

Скъпи артисти от мюзикъла „Клетниците“,

На 7 декември 2019 г. се получи обрат в живота на 30 дечица, които доведохме с колежката ми Цвета Недева, учител по български език и литература, на уникалното събитие, суперпродукцията на Софийската опера – „Клетниците“

Пиша това писмо с вълнение, защото спектакълът омагьоса не само мен, а и всички ученици от 6, 7 и 10 класове. Децата в края на спектакъла бяха толкова развълнувани, колкото никога преди не съм ги виждала. Бяха по време на целия спектакъл повече от три часа в абсолютно мълчание и трепет. Как направихте това г-н Карталов, скъпи артисти? Знаете ли, че сега само за второ пътуване се говори, за да гледат учениците отново мюзикъла? Вие сте вълшебници, докоснахте не само детството им, а и със сигурност живота им? Знаете ли, че този патос, огън, борбеност, обич и одухотвореност, която предавате чрез мюзикъла е най-големия учител, който децата винаги ще помнят.

Уважаеми Маестро Карталов, действително изкуството може да промени децата, възрастните хора, света! Не е ли това целта? Сега децата ще намерят нови морални ценности, ще поискат да прочетат класика Юго.

Благодаря Ви, че докоснахте и нас учителите с енергията и мечтите на „Клетниците“!

Благодарим Ви."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене