Учени са изписали „Т-34“ върху бялата мечка в Чукотка (Видео)

Кадър: YouTube (Россия 24)

След като в медийното пространство се появиха гневни възгласи заради това, че „вандали“ са написали „Т-34“ (по името на основния съветски боен танк от Втората световна война) върху бяла мечка в руския Чукотски автономен окръг, учените от региона уточниха, че всъщност това е маркировка, направена от самите тях върху животното, пише руското англоезично издание The Siberian Times.

Всъщност „Т-34“, изписано върху мечката, означава местоположението, което обитава животното. Полярната мечка е имала навика да посещава бунище в близост до населено място, което е притеснявало местните жители, информира Андрей Умников, директор на Руския център за арктични проучвания, цитиран от "Фокус".

Затова тя е била упоена и прегледана от специалисти от Северцовия институт по екология и еволюция. След прегледа се е установило, че мечката е добре нахранена, което означава, че няма опасност да стане агресивна спрямо местните жители, твърди Иля Мордвинцев от института.

Животното е било преместено далеч от населеното място. Боята ще се измие в рамките на две седмици и е поставена, за да може мечката да бъде разпозната, ако все пак се върне на бунището. Умников отрече „Т-34“, изписано върху животното, да има каквато и да е връзка с руския танк.

„Полярните мечки, които ядат боклуци от контейнерите не са рядкост. Случи се на Бели остров и на Вилкитски остров“, уточни Умников.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене