Сценаристът и режисьорът на “Спомен НЛО”: Велко Кънев и Чочо Попйорданов имат специално място в спектакъла

Изненадите за зрителите са от началото до самия край

Любимите лица от легендарното предаване “Клуб НЛО” Георги Мамалев, Антон Радичев, Катерина Евро, Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев, подкрепени и от редица млади артисти, се готвят да разтърсят сцената в зала 1 на НДК и да разплачат от смях с носталгичен дъх зрителите с концерт-спектакъла “Спомен НЛО”. Сред емблемите няма да отсъства и композиторът Стефан Димитров, който дава идеята за настоящото представление и чиято музика винаги е била солта на НЛО. Останалите изключително важни подправки на тази извънземна рецепта са уникалните текстове и страхотните актьори. В това са категорични сценаристът и режисьорът на “Спомен НЛО” Димитър Стоянович и Лъчезар Аврамов, които обещават едно уникално шоу на 20 декември.

- Ще има ли изненади за зрителите в “Спомен НЛО”?

Д. Ст. и Л. А.: Сега е моментът да признаем на нашите читатели и зрители, че няма да има нито една изненада! Шегуваме се, разбира се... Изненадите са от самото начало до самия край на спектакъла, дори ние все още се изненадваме по време на репетициите и работата по проекта, изненадваме се и се забавляваме...

- Каква емоция ви водеше в работата ви по спектакъла?

Д. Ст. и Л. А.: Радост, уважение, искрено вълнение. Израснали сме с проекта НЛО, знаем наизуст песните на Стефан Димитров и текстовете на Живко Колев и Недялко Йорданов, възможността да изразим своята любов към всички, които са били и още са част от този забележителен проект, е отговорност и привилегия.

Освен това се смеем постоянно - онези, които ще дойдат, ще видят за какво става въпрос...

- Липсата на Велко Кънев и Чочо Попйорданов усещаше ли се на репетициите, по време на които носталгията навярно е завладяла всички?

Д. Ст. и Л. А.: Липсата на Велко Кънев и Чочо Попйорданов се усеща в цялото българско общество, какво остава за нашия екип. Няма среща или репетиция, в която да не си говорим за тях и да си представяме колко още по-хубаво щеше да бъде, ако бяха заедно с нас. И те са с нас, в мислите и емоциите ни, защото “Спомен НЛО” е и спомен за тях.

Димитър Стоянович и Лъчезар Аврамов
Димитър Стоянович и Лъчезар Аврамов

- Как двамата ще бъдат включени?

Д. Ст. и Л. А.: Това ще е изненада за публиката, но те, разбира се, имат специално място в спектакъла.

- Любимите песни или култовите скечове - кое ще надделява и защо?

Д. Ст. и Л. А.: “Спомен НЛО” е хармонична смес от прекрасни песни и прекрасни хумористични епизоди, вдъхновени от култовите герои през годините. Нищо не е в повече или в по-малко, а крайният резултат е чист смях и страхотно забавление.

- Музиката на Стефан Димитров винаги ли е била солта на НЛО?

Д. Ст. и Л. А.: Със сигурност неговата музика е феномен далеч извън българските стандарти и без нея е много трудно човек да си представи НЛО. Естествено, трябва да се каже, че има и други прекрасни композитори, които са работили за формацията, но Стефан е композитор на може би 90% от песните, като се оказа, че те са близо 100 – представете си колко ни беше трудно да изберем определена бройка от тях за спектакъла, при положение че всичките са невероятни. Но да, той е със сигурност солта на НЛО – включително и в спектакъла ни на 20 декември – а останалите изключително важни подправки на тази извънземна рецепта са уникалните текстове и страхотните актьори.

- За вас кой е най-забавният и атрактивен герой, който и днес е актуален?

Д. Ст. и Л. А.: Тъй като героите са наистина много и запомнящи се, ние ще се спрем на обобщения образ на малкия човек, обикновения българин, който въпреки всички опити на системата да го смаже успява да продължи напред с чувство за хумор, фантазия и самоирония.

- Имаше ли неочаквани и забавни моменти по време на репетициите? Изплуваха ли и разказваха ли се много безценни спомени?

Д. Ст. и Л. А.: Говорихме си съвсем скоро, че може би трябва да записваме репетициите си – толкова е смешно, че бихме натрупали материал за още поне няколко спектакъла... А за нас най-хубавото от всичко е, че огромното чувство за хумор в екипа на “Спомен НЛО” излиза от едни дълбоко чувствителни и добри хора. Дори когато някой от тях е обиден от думи или обвинения по разни въпроси, дори когато някой се опитва да ги вкарва в несъществуващи интриги, запазват личното си достойнство и не си позволяват да кажат и една лоша дума. Това е смайващо за нас, защото, меко казано, не ни се случват често подобни уроци по благородство и само можем да се гордеем, че работим заедно с такива, осмеляваме се да кажем, личности.

- Според вас каква е тайната за успеха на “Клуб НЛО”?

Д. Ст. и Л. А.: Преди да стане предаване, НЛО е музикален формат с огромна популярност. Иначе тайната на успеха винаги е в таланта – таланта на композитора, таланта на поета, таланта на артиста. Ние без колебание следваме този модел и в “Спомен НЛО”.

- Какво ще стане, ако събудите апетита на публиката и тя поиска още?

Д. Ст. и Л. А.: На този етап сме концентрирали всичките си усилия в спектакъла на 20 декември, за да направим едно уникално шоу, в което да пеем, да се смеем и да излезем от залата с чисти сърца. Ако това се получи, а ние нямаме колебания по този въпрос, може би трябва да помислим и за бъдещето. На този етап обаче “Спомен НЛО” е само един, на посочения ден в зала 1 на НДК. Заповядайте!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене