Шокиращата сума, която Мелания Тръмп е похарчила за тоалети през 2019 г.

Мелания Тръмп

Мелания Тръмп е съпруга на 73-годишния президент на САЩ Доналд Тръмп. Като първа дама тя често носи шикозни дрехи, дело на едни от най-луксозните дизайнери.

Но колко точно струга гардероба на първата дама на САЩ?

Оказва се, че тя е похарчила около 193 694 британски лири (около половин млн. лв.) за дрехи през 2019 г. Някои от дрехите, с които тя се появи на изключително важни събития през годинита, останаха загадка на кой дизайнер са, което означава, че сумата за облеклата е доста по-голяма.

През януари, в началото на годината, Мелания отсъстваше от публичните събития, тъй като правителството на САЩ беше в отпуск за рекордните 35 дни.

През февруари обаче тя е забелязана да носи палто на "Седрик Шарлие", струващо 1,401 паунда, а за целия месец за дрехи е похарчила общо 16 хил. британски лири.

През цялата година тя остана вярна на любимите си дизайнери и често се появяваше с тоалети на "Майкъл Корс", "Гучи" и "Шанел".

През април бившият модел отпразнува 49-ия си рожден ден, месец, изпълнен с много запомнящи се тоалети и стилни палта - лилаво палто на "Валентино (1,739 паунда) и палто с флорални мотиви на Адам Липс - 1800 паунда.

През май тя се отправи на четиридневно пътуване до Япония, което включваше всичко - от официална вечеря до турнир по сумо. За пътуването си там тя избра тоалет на Лора Пиана, струващ 2 619 лири, рокля на "Келвин Клайн" (2 961 лири) и шеметна рокля на "Джи Мендел" 5 (4009 британски лири).

През юни Мелания се присъедини към Доналд Тръмп на държавно посещение във Великобритания, където се срещна с британския премиер и членове на Кралското семейство. Въпреки че там беше само за 3 дни, тя успя да смени няколко скъпи тоалета - зелена, червена и бяла рокля на "Гучи", съчетани с колан, струващ 3,482 паунда.

За вечерята си с принц Чарлз, Мелания заложи на дълга червеня рокля, дело на "Живанши", струваща 5 610 паунда.

Юни се оказва един от най-скъпите за Мелания, тя похарчва 22 398 паунда само за един ден - за срещата на Г7. Най-скъпата покупка е чанта на "Ермес" на стойност 19 693 паунда.

А по-рано този месец, когато Доналд и Мелания Тръмп се върнаха в Обедиденото кралство, половинката на американския президент прикова погледите върху себе си в жълтото палто на „Валентино“, което струва 4600 британски лири.

За 2019 г. година Мелания е харчила средно по 16 000 паунда на месец за дрехи. Но въпреки че е похарчила толкова много за тоалети, някои ще се изненадат, като научат, че парите не са от данъкоплатците. Според Hollywood Reporter, първата дама на САЩ ползва намаление на някои марки.

Няколко факта за Мелания Тръмп:

1. Езици

Тя владее повече езици от всяка друга първа дама преди нея: английски, френски, немски, италиански, сръбски и, разбира се, нейния майчин език - словенски. Тя е единствената първа дама, чийто първи език не е английски.

2. Религия

След Жаклин Кенеди Мелания е втората първа дама, която е католичка.

3. Кариера

Мелания е известен модел и през кариерата си се снима за "Вог", "Харпърс базар" и GQ.

4. Семейство

Родителите на Мелания са Виктор и Амалия Кнавс, те живеят във Вашингтон. Меланяи има сестра Инес, за която се твърди, че е художник и живее в Ню Йорк.

5. Благотворителност

На 7 май 2018 г. Мелания стартира кампанията си "Бъди най-добър", която е за обучаване на децата и важното значение на социалното, емоционалното и физическото здраве.

Превод и редакция: Искра Иванова

Мелания и Доналд Тръмп в Токио
Мелания и Доналд Тръмп в Токио
Семейство Тръмп с японския премиер Шиндзо Абе и неговата съпруга Акие Абе
Семейство Тръмп с японския премиер Шиндзо Абе и неговата съпруга Акие Абе

По време на визитата им в Бъкингамския дворец през юни
По време на визитата им в Бъкингамския дворец през юни

Срещата на Г7
Срещата на Г7
На 49-ия си рожден ден
На 49-ия си рожден ден

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене