Андриян от "България търси талант" с две награди за главна мъжка роля

Младият комик и актьор е двукратен носител на наградата “Алтери” за главна мъжка роля.

Когато работодателят разбере, че кандидатът е незрящ, е много трудно да се намери работа, казва талантливият имитатор

Тодор Колев, Бойко Борисов, Слави Трифонов, Тодор Живков и Любо Дилов-син. Общото между всички тях е едно незрящо 31-годишно момче, което умее до съвършенство да ги имитира. Името му е Андриян Асенов и бе първият, който тази година получи златен бутон от журито на “България търси талант”, излъчвано по Би Ти Ви.

С привилегията да отиде направо на финал го дари Славена Вътова, а журито дори го нарече “неземен комик”.

“По рождение съм незрящ. Имал съм трудно раждане и е възможно от това да е станало така. Ходил съм като малък на различни лекари, за да кажат дали е възможно да ми се оправи зрението, засега няма такава надежда.

Имаше преди време някакви слухове, че хора са ме търсили и са ми предлагали пари, за да ми се направи операция. Няма такова нещо, заявявам го пред вашата медия. Нито някой ми се е обаждал да ми предлага такава помощ, нито пък съм получавал такива пари, не са ме и мамили. Вече 20-25 г. си знам, че на този етап няма шанс да прогледна и това не ме притеснява”, заявява Андриан. Той няма няма братя и сестри. Живее в София, но е от монтанското село Лесковец. “Дунавско чедо съм”, казва.

Талантливият комик нямал намерението да участва в този сезон на шоуто. Преди 3-4 години се явявал на кастинг, но останал

много разочарован,

защото

не бил одобрен

“Тогава си казах, че вече няма да участвам в такъв тип формати, но когато разбрах, че сега го прави друг екип, реших да се явя и да направя това, което умея най-добре - да имитирам известни личности. Реших да рискувам и не съжалявам”, казва Асенов.

Не репетирал преди кастинга. Но пък за финала на шоуто в неделя, 15 декември, се е подготвил подобаващо.

“Няма да използвам клишето, че ще бъде атрактивно, уникално и т.н. Това ще е нещо, което ще е различно и ще зарадва публиката и зрителите. Ще бъде имитация и още нещо”, загатва той.

“По принцип, когато започна имитацията на някакъв глас, някак си ми идва отвътре. Изведнъж се получава това нещо, защото има гласове, които не мога да имитирам, а много ми се иска. Но има пък такива, които мога и ги правя едно към едно”, разказва той.

Случвало му се понякога, дори като върви

по улицата, да чуе

някого да говори

и да започне

да го имитира

Подбира образите си доста прецизно. Процесът започва с това да намери интервю на знаменитостта, която ще имитира, и го тренира. “Ако успея да му хвана гласа, продължавам, ако не, не се и опитвам да продължавам върху тази имитация”, признава Андриян. Но с такива опити успява да наподоби до съвършенство хора, за които не е подозирал, че може да имитира. Такъв бил образът на Бойко Борисов.

“Допреди две години не съм и подозирал, че мога да го имитирам. Но когато го чух в интервю с една-две реплики, които той беше употребил, изведнъж започнах да го имитирам и с времето тази имитация стана по-добра и по-добра”, разказва той.

Любимите му образи

обаче са Тодор Колев

и Слави Трифонов,

защото това са хората, с които е израснал. Чакал с нетърпение излъчването на “Как ще ги стигнем американците” и “Хъшове”.

Сега освен много добър имитатор е и актьор в трупата на театрална лаборатория “Алма алтер”. Този месец в афиша ѝ има три постановки с участието на Андриян Асенов. Една от тях е “Часът на моето убийство”, в която влиза в кожата на Стефан Стамболов. “Мъртвият дом” пък е негов моноспектакъл по едноименната книга на Достоевски. “Интересното е, че сюжетът е разделен на три части. С режисьора Николай Георгиев изцяло сме се съсредоточили върху руска литература”, разказва Асенов. Третото представление, в което участва талантливият актьор, е “Хамлет”, където играе сина на Полоний - Лаерт.

Макар само на 31 години, вече е двукратен носител на отличия за главна мъжка роля на наградите “Алтери” - по подобие на холивудските награди “Оскар”. През 2018 г. печели престижното отличие с превъплъщението си по Вазовата творба “Дядо Йоцо гледа”. Тази година повтаря успеха си и получава същата награда за ролята си на Стефан Стамболов. 

Андриян на сцената на "България търси талант"
Снимка: Би Ти Ви/"България търси талант"
Андриян на сцената на "България търси талант" Снимка: Би Ти Ви/"България търси талант"

И макар любовта му да е актьорството, професията на Андриян е друга. 

“Работя като продавач в онлайн магазин в кооперацията на слепите”, обяснява той. Преди това е завършил магистратура по “Икономика на транспорта”, но тъй като не успява да си намери работа по тази специалност, се ориентира към онлайн продажбите. “Когато работодателят разбере, че кандидатът е незрящ, е много трудно да се намери работа”, разказва Асенов и допълва: “В момента харесвам работата си, занимавам се с нещо, което ми харесва”, казва той.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене