Силвия Петкова снима видео за кастинга за “Пътят на честта" тайно от мъжа си

Силвия Петкова като Кера в "Пътят на честта"  СНИМКА: НОВА ТВ

Едно малко тригодишно момченце стои пред телевизора и изведнъж вижда на него познато лице. Там се появява талантливата актриса Силвия Петкова. “А! Мама! Там мама. Тук мама. Две мами”, възкликва то и ту поглежда към телевизора вкъщи, ту към жената до себе си. Това е 3-годишният син на Силвия, който вече нееднократно я е виждал на екрана. И няма как да е иначе - тя изпълнява главната роля в драматичния сериал на Нова тв “Пътят на честта”, и огромен брой зрители всяка вечер следят перипетиите, през които преминава героинята ѝ.

Жената във филма се казва Кера и е имала тежък живот от малка. Няма родители, загубила е и осиновителите си. Най-накрая, вече пораснала, успява да намери голямата любов, да създаде семейство и прекрасно дете. Но изненадващо мъжът ѝ е убит и тя трябва да се справя с превратностите в живота. И то за двама - заради себе си и сина си Марти.

Силвия влиза в главната роля в “Пътят на честта” след дълъг и тежък кастинг. От самото начало се знае, че любимият ѝ - режисьорът Зоран Петровски, ще е зад кадър. За да няма конфликт на интереси, тя решава да заснеме видеото си за прослушването тайно от него. “Той вече беше поканен да бъде един от петимата режисьори на сериала, когато мен ме поканиха на кастинг. И исках да съм с чиста съвест, че не е намесена личната ни история в явяването ми на прослушването”, разказва тя. Месец след като изпраща видеото, от екипа ѝ се обаждат, за да ѝ кажат, че е одобрена и ще се яви на още един кръг. А там е досущ като на кандидатстудентските изпити в НАТФИЗ - трябва да изиграе монолога си пред 10 човека, докато я снима една камера. Но явно и там се справя много добре, след като именно тя е избрана да изиграе драматичната роля на Кера в “Пътят на честта”.

Към образа я привлича това, че хем открива прилики с героинята си, но също така намира у нея страшно много актьорски предизвикателства, които са далече от нея като темперамент. “Любопитна бях дали мога да изиграя достойно такъв персонаж като Кера”, разказва Силвия.

Със сигурност не е лесно. Но това, което ѝ помага да се справи най-убедително, е като

мислено се постави

във всяка една

от драматичните

ситуации,

за да преживее истински по някакъв начин всичко, което се случва в сериала. “Според мен единствено и само истинността и сърдечната искреност могат да помогнат в подобни актьорски задачи”, обяснява Петкова. Разбира се, открива и допирни точки с героинята си - моралните ценности, на които и тя самата категорично държи. “Кера е нежна, ранима, в същото време борбена, докато аз съм по-груба и цапната в устата. Аз съм доста по-експресивна и емоционална. Тя притежава и прилага много повече разум в живота си.”

В сериала на Нова тв я режисира мъжът ѝ, с когото, както сама казва, работи много лесно - двамата все пак се разбират с половин дума. Но когато вечер се приберат вкъщи, рядко говорят за работа. Е, ако се присетят за някоя весела случка, си я разказват, или

заедно разрешават

творческата дилема,

в която е изпаднал единият от тях - както във всяко здраво и сплотено семейство.

Силвия с любимия си - режисьора Зоран Петровски
Силвия с любимия си - режисьора Зоран Петровски

И отделят достатъчно време в грижи за малкото си момче - Сива, което Силвия роди на 20 декември 2016 г. “Появата на сина ни ме научи на много неща. Дари ме с много неща и отне всичко ненужно от живота ми”, казва Петкова. Докато тя и Зоран са на работа, за момченцето им се грижат двете баби - свекървата и майката на Силвия. “Не знам какво щях да правя без безценните баби”, казва актрисата.

Синът ѝ може да

е само на 3 години,

но вече е влюбен

в театъра,

където ходи редовно с родителите си. Наскоро Сива гледа “Пипи” - любимата детска постановка в театър “София”, в която Силвия играе главната роля. “Голямо вълнение беше и за него, и за мен”, разказва тя.

Иначе засега Сива проявява голям интерес към фотографията. Затова вече е поискал от Дядо Коледа да му донесе фотоапарат.

За светлите празнични дни Силвия и семейството ѝ нямат никакви планове. Най-вероятно ще са в София в топлината на домашния уют, защото покрай всичките си ангажименти наистина чувстват липсата на партньора си и имат нужда от повече време един с друг. “Пожелавам си единствено споделеност, хармония, обич, здраве и осъзнатост.”

Сега, след като снимките на “Пътят на честта” са вече зад гърба ѝ, работата по него си остава голямо приключение и предизвикателство. “Не само за мен, но за целия екип. Беше много натоварено, но в същото време много приятно. Определено

беше голямо училище

за мен да участвам

в подобен проект,

който се снима на доста бързи обороти”, разказва Силвия.

Актрисата отпразнува 50-ото представление на “Пипи” на 30 ноември.  СНИМКИ: НОВА ТВ И ФЕЙСБУК
Актрисата отпразнува 50-ото представление на “Пипи” на 30 ноември. СНИМКИ: НОВА ТВ И ФЕЙСБУК

Тя не издава по какви нови проекти ѝ предстои да започне работа, защото те все още са в ранен етап. Но с нетърпение очаква да разбере датата за премиерата на игралния филм “Пепел върху слънцето” - режисьорския дебют на Бо Калинов. В него Силвия играе репортер, който разследва смъртта на пациент вследствие на рискована операция. Тя се съсредоточава върху хирурга, който е извършил интервенцията с неуспешен край. А в неговата кожа влиза не някой друг, а самият Юлиан Вергов.

Това е още един различен образ в актьорската биография на Силвия. “Остава ми да изиграя някоя зла жена и палитрата ми ще е пълна”, казва с усмивка тя.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене