Тервел Пулев поглежда към световната титла

Тервел спечели втора титла при професионалистите

Ивайло Гоцев: Ще търсим вариант да се бие за пояса

Тервел Пулев поглежда много сериозно към атака на световната титла по бокс за професионалисти в полутежка категория. Това разкри мениджърът на българина Ивайло Гоцев след впечатляващата победа над Дишон Уебстър (САЩ).
Пред 5000 зрители в пловдивската зала "Колодрума" братът на Кубрат Пулев доминираше през всичките 12 рунда. Той беше на косъм да откаже американеца в края на шестия рунд, но гонгът спаси Уебстър. След края на мача тримата съдии дадоха единодушно решение в полза на софиянеца с огромна разлика в точките. Бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон '12 записа 15-ата победа (12 с нокаут) от 15 двубоя.
"Съперникът беше добър и корав - коментира след срещата Ивайло Гоцев за "България Днес". - Със сигурност Тервел влиза в Топ 10. Ще търсим варианти да се бие за световната титла."
С успеха Пулев спечели своята втора професионална титла. Той взе интернационалния пояс на Световната боксова асоциация в полутежка категория. Според правилата всеки боец от Топ 10 на ранглистата има право да се бие за короната при доброволна защита. За да стане официален претендент, Тервел Пулев трябва да се изкачи до първата позиция.
Световната боксова асоциация е единствената организация, която дава три световни титли. В момента шампиони там са Арсен Гуламириан (Фр), Бейбут Шуменов (Каз) и Алексей Егоров (Рус).
По информация на "България Днес" Тервел Пулев има най-големи шансове да достигне до мач с Шуменов.

Пулев доминираше през всичките 12 рунда
Пулев доминираше през всичките 12 рунда

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене