Google Maps вече покрива 98% от световното население

СНИМКА: Pixabay

Google Maps е една от най-популярните услуги на интернет гиганта. За пръв път компанията публикува малко любопитни данни за мащабите на приложението. Неговите сателитни снимки вече покриват 98% от световното население, съобщи Google в своя блог.

Компанията казва, че е направила и снимки чрез Street View услугата си на над 16 млн. км. пътища. Това е достатъчно, за да се обиколи Земята 400 пъти.

Освен това общо сателитните снимки покриват почти 58 млн. кв. км. площ. Освен за картографиране, Google използва сателитните снимки и за да създава модел на света, който се променя постоянно, предава vesti.bg.

Компанията казва, че използва най-различни технологии, за да събира снимките и да ги "поставя" на правилните места. Всеки от автомобилите на Street View например вози със себе си собствен компютърен център за обработка на данните и снимките. Допълнителни системи като LiDAR измерват разстоянията с висока прецизност и генерират адресите. Служители пътуват из отделечени места по света със специални раници, чрез които заснемат природни забележителности и трудно достъпни населени райони.

Google казва, че макар вече 12 години да работи по Maps и да има голям напредък, "картографирането никога не приключва". Компанията продължава да създава нови технологии и методи, които да подобряват и ускоряват заснемането и обработката на изображенията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия

Напишете дума/думи за търсене