Световна балетна звезда играе в “Баядерка” в София

Кимин Ким е премиер солист на перебургския Мариински театър.

Една от най-нашумелите балетни звезди в света - южнокореецът Кимин Ким, ще танцува в събота в спектакъла “Баядерка” на Софийската опера и балет. Негова партньорка в ролята на Никия ще бъде примабалерината Марта Петкова.

Кимин Ким, който е лауреат на Варненския балетен конкурс още като юноша през 2010 г., има шеметна кариера. Почти веднага след спечелването на наградата във Варна той постъпва в трупата на петербургския Мариински театър и е един от най-заетите танцьори на театъра. Играе в доста спектакли, като критиката изтъква у него най-вече удивителното съчетание на неговата виртуозност със силата, с която изпъква и в героични роли. В “Баядерка” той играе ролята на воина Солор. Досега софийската публика го е гледала само веднъж, и то на кино - от прожекцията на спектакъл на “Корсар” при гостуването му в Болшой театър преди около месец.

Ким е поканен в София, след като през лятото участва в премиерата на “Баядерка” в Норвежката опера, където партньорка му бе Марта Петкова. Спектакълът там бе дело на Наталия Макарова.

Кимин Ким пристига в София в четвъртък, като още същия ден ще има репетиция с Марта и с Венера Христова, която е в ролята на Гамзати. На следващия ден ще има генерална репетиция с костюми, а спектакълът е в събота от 19 часа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене