2020 г.: Четем Джоджо Мойс, Сандра Браун, Даниъл Силва

ИК “Хермес” не забравя и българските писатели

През изминалата година българските читатели отново имаха възможност да се насладят на интригуващи нови заглавия със знака на ИК “Хермес”. Освен романи от обичани български и чужди автори, през 2019 г. бяха публикувани красиво илюстровани детски издания, здравни книги, бизнес литература и популярна психология.

Като фаворит на читателите за втора поредна година се открои “Тънкото изкуство да не ти пука” от Марк Менсън. Книгата продължава да намира място сред водещите заглавия в седмичните класации на книжарските вериги, а интересът към нея не стихва дори след 12 издания.

2019 г. беше изключително успешна и за българските автори, което си проличава от факта, че три български книги са сред топ 20 на най-продаваните заглавия от ИК “Хермес”, а две от тях са в челната петица.

Новите книги от знакови чуждестранни автори като Джоджо Мойс, Хорхе Букай, Жозе Родригеш душ Сантуш, Сандра Браун също намериха място в годишната класация на издателството. Очаквайте бестселърови заглавия и гостуващи автори от ИК “Хермес” през 2020 г.

Вижте кои книги ще излязат със знака на ИК “Хермес” в началото на новата година.

На 28 януари ще бъде публикувано интригуващо заглавие за всички почитатели на криминалните романи и Агата Кристи - “Талант за убийство” от Андрю Уилсън. Романът е базиран на една от неразрешените мистерии на миналия век - изчезването на Агата Кристи през зимата на 1926 г. Авторът преразказва събитията от реалната случка, опирайки се на исторически факти, като запълва неизвестните с помощта на собствения си талант и въображение.

Февруари идва с една талантлива шведска писателка - София Лундберг. Нейният роман “Червеният тефтер” със сигурност ще се хареса на почитателите на историческите романи и книгите на Алисън Ричман. Книгата е пътешествие през времето и пространството, любовта и загубата, и превръща Лундберг в блестяща нова звезда в скандинавската литература. 

Почитателите на “Сушата” от Джейн Харпър ще могат да се потопят в дългоочаквания втори роман за Арън Фолк - “В дивата пустош”. Криминалният трилър отново ще ни пренесе в Австралия и обещава нова порция вълнуващи разследвания. 

Гостуващи автори

Първия гостуващ писател на ИК “Хермес” е Хавиер Сиера. Авторът на “Тайната вечеря” ще се срещне с българските си почитатели в София и Пловдив през март, когато ще бъде публикувана и най-новата му книга “Невидимият огън”. Романът е отличен с престижната награда “Планета” и още с излизането си в Испания пожъна огромен успех като надмина по продажби дори “Произход” на Дан Браун.

Шведският писател Томас Ериксон ще представи книгата си “Заобиколени от идиоти” по време на семинари в София и Пловдив в началото на април. Книгата помага да се научим как да разбираме и да си комуникираме с хора, които са коренно различни от нас. Темата може да бъде полезна на всеки - независимо дали се занимава с управление на човешки ресурси, работа в екип, обучение, коучинг или просто иска да развие уменията си за комуникация.

Обичани автори

Освен че ще ни запознае с нови писатели, 2020-та ще ни зарадва и с нови книги от утвърдени и обичани автори като Джоджо Мойс, Сандра Браун, Даниъл Силва, Джеймс Патерсън, Франсис Мейс, Сара Джио, Алисън Ричман, Джени Хейл, Рюдигер Далке, д-р Джош Акс и много други.

Почитателите на българската литература ще могат да се насладят на нови книги от Георги Константинов, Георги Мишев, Недялко Славов, сборник с пътеписи от Георги Божинов, както и книга от журналиста Исак Гозес за живота на художника Никола Манев.

Как да прекъснем цикъла от неуспехи

“13 неща, които психически силните хора не правят” от Ейми Морин (ИК “Хермес”) събира печеливши стратегии как да се разделите с негативните мисловни модели и да реализирате пълния си потенциал. Книгата на Ейми Морин ще ви помогне да прекъснете цикъла от неуспехи и да заживеете така, както винаги сте искали. Има 13 революционни стратегии, с които да подобрите психическата си устойчивост, да победите страховете си и да се превърнете в силния човек, който знаете, че може да бъдете. 

Романтика на хапка шоколадова торта

Заповядайте в най-сладкия магазин на очарователната уличка “Валери Лейн”! В “Магазинчето за шоколад и мечти” от Мануела Инуса (ИК “Хермес”). Кийра обича това, което прави - изработва ръчно сладкарски изделия. Има 5 верни приятелки, които я подкрепят. А един очарователен клиент пазарува все по-често в магазинчето за шоколад... След забавната и стопляща сърцето история от “Магазинчето за чай и щастие” приятелкиете канят да си приготвите парче вкусен шоколад (и чай) и да се потопите във вълшебната “Валери Лейн”! 

Вижте класацията на най-купуваните книги на "Хермес": 

А кои са най-купуваните заглавия за 2019 г, вижте тук: 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене