Д-р Енчев спря "Топъл обяд", заживя в замъка си в Германия

Д-р Невен Енчев раздава обяд на нуждаещи се заедно с почетния консул на Германия в Пловдив Марияна Чолакова

Здравният мениджър д-р Невен Енчев, който е брат близнак на пластичния хирург д-р Ангел Енчев, прекратява благотворителната си кампания "Топъл обяд", продължила 5 г. Причината е, че реорганизира бизнеса си и от 6 месеца живее в Германия. Преди време там си купи замък и в момента извършва в него ремонт.

Зам.-кметът на Пловдив Илия Кирчев бе последният гост в "Топъл обяд" и раздаде храна на бедни.

"Кампанията е чудесна и макар че община Пловдив също провежда редица благотворителни акции, е много хубаво, когато и частният бизнес подпомага хората в нужда", заяви Кирчев. Според него оттеглянето на доц. Енчев в Германия не е добре за града.

"За нас това е лоша новина, той е сред водещите предприемачи на Пловдив, мотор на икономическото развитие. Познавам доц. Енчев повече от 20 г., свидетел съм с колко воля, хъс и енергия разработи бизнеса си и успя да създаде във фирмите си повече от 600 работни места. Стремежът на градската управа е да привлича все повече такива хора, които да останат под тепетата", посочи Кирчев. Той пожела на хората от опашката за обяд да бъдат здрави и поздрави имениците за Антоновден.

От стартирането й до момента в "Топъл обяд" са се включили много известни личности - спортистите Йордан Йовчев, Николай Бухалов, Армен Назарян и Христо Бонев-Зума, отец Боян Саръев, почетните консули на Германия - Марияна Чолакова, на Чехия - Иван Соколов, на Италия - Джузепе ди Франческо и на Армения - Ехиязар Узунян, както и графиня Естер дьо Помери, носител на орден "Мадарски конник" и др.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене