Индийски робот на космически кораб ще бъде "роднина" на робота Фьодор

Кадър: Youtube

Антропоморфният робот, който Индийската организация за космически изследвания планира да изстреля в космоса със свой кораб, ще бъде създаден въз основа на използване на руския опит, предадоха ТАСС и БТА.

Това заяви посланикът на Русия в Индия Николай Кудашев.
"На борда на предшественика на кораба "Гаганян" ще има робот хуманоид, за да се прецени надеждността на системите за поддържане на живота за обитаемата версия на кораба - каза той. - Предшественикът на "Гаганян" ще бъде изстрелян в безпилотен режим.

За подготовката на обитаемия модул активно ще се използва руският опит. Затова опитът, натрупан при създаването на робота Фьодор, ще бъде ползван без директно копиране при създаването на индийския робот хуманоид."

Кудашев допълни, че тъй като Индия самостоятелно създава свой робот, но с използване на руски разработки, може да се каже, че той до известна степен ще бъде "роднина" на робота Фьодор.

Миналата година Индийската организация за космически изследвания оповести, че не възнамерява да изпрати в космоса различни животни за тестване на системи на кораб, както това направиха други страни, а да изведе в орбита специално създаден робот хуманоид, с който ще бъдат изпробвани всички нужни системи.

Роботът ще може да прави всичко, което извършва човекът, макар и "в не толкова големи мащаби".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене