Вижте културните събития в НДК от 20 до 26 януари

/20 януари – понеделник/
Представлението „В очакване на Годо” ще можете да гледате на 20 януари от 19:00 часа на сцената на Театър Азарян. Една история за силата на думите и за това как от летливата им субстанция се ражда материя, реалност или послание, което някой някъде би искал да предаде. „В очакване на Годо“ по пиесата на Самюъл Бекет е режисьорската версия на Деян Донков, вдъхновен от работата и приятелството му с проф. Крикор Азарян.

Най-новият филм на руския режисьор Андрей Кончаловски „Грехът на Микеланджело” ще бъде прожектиран в кино „Люмиер Лидл” на 20 и 22 януари от 19:00 ч. Заснет в Италия, филмът пресъздава по майсторски начин най-вълнуващите моменти от живота на ренесансовия гений. Световната премиера на лентата беше преди дни, непосредствено преди закриването на 14-ия кинофестивал в Рим. Руско-италианската копродукция обхваща най-продуктивния период на големия италиански художник в момент, в който той създава стенописите на Сикстинската капела и една от най- известните си творби - Статуята на Давид.

/21 януари – вторник/
„Чамкория“ със Захари Бахаров и адаптацията на водещия режисьор Явор Гърдев, по едноименния роман на Милен Русков ви очаква на 21 януари от 19:30 часа в Театър Азарян.

/22 януари – сряда/
Боян Арсов ще бъде Сехизмундо в постановката „Животът е сън“ на 22 януари от 18:30 часа в Театър Азарян. Кое превръща човека в чудовище, как мутира човешкото в човека? Ако зрелостта в един свят на чудовища се манифестира в това да се превърнеш в чудовище, тогава какво бъдеще си отглеждаме? Какъв е светът, който сънуваме, какъв е сънят, който живеем?

След страхотния успех на проекта „Арфата разказва“, който през 2019-а изпълни до краен предел Литературен клуб „Перото“, тази година той има своето продължение. Освен изпълнения на класически арфи, във втория концерт „Арфата разказва”, който ще се проведе на 22 януари от 19:00 ч. ще бъдат включат и келтски арфи, които в последните години са изключително популярни. Отличават се с нежна, подобна на съвременната арфа звучност, но по-тихо и с типичното за Ирландия звучене.

Спектакълът „Тотална щета“ с участието на Леонид Йовчев и Галя Костадинова ще можете да видите на 22 януари от 19:00 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

/23 януари – четвъртък/
На официална церемония в зала 1 на НДК ще бъдат връчени дипломите на студентите от Медицински факултет. Събитието ще се проведе на 23 януари от 10:00 ч.

На сцената на Театър Азарян първото в София театрално представление изцяло на английски език #LOVESOFIA по сборника с разкази #LIVEFROMSOFIA, ще разведе зрителите на една нетипична разходка из столицата, разкривайки култовите софийски персонажи и техните завладяващи истории. Представлението ще се играе на 23 януари от 19:00 ч.

„Машината за омраза“ /HATING MACHINE/ на Марион Дърова ви очаква на 23 януари от 19:00 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. Да мразиш е по-лесният начин да формираш идентичност и значимост в свят на скорости и противоречива информация. Омразата покълва лесно, прераства в епидемия, гарантира комфорта на групата и съществуване без съмнения.

На 23 януари от 19:30 часа в кино „Люмиер Лидл“ ви очаква прожекцията на новия независим филм – „Кораба/ът Слънчоглед 3“. След прожекцията със закупения от Вас билет ще можете да посетите и концерт на групата TFSL.

/24 януари – петък/
Български туристически награди 2019 ще бъдат раздадени на церемония в зала 10 в НДК на 24 янаури от 10:00 ч. Събитието се организира от вестник „19 минути” и има за цел да отличи най-добрите в бранша на туристическия бизнес.

На 24 януари от 19:30 ч. в зала „Люмиер Лидл” ще се състои музикалният шоу-трибют на легендарната звезда Адриано Челентано. Песните изпълнява българският певец Валентин Асенов, един от доайените на италианската музика у нас, известен също така като „Българският Челентано“, поради факта, че започва своята кариера с негови кавъри. Концертът е озаглавен „Почти като Него...” и ще представи песните, които са се наложили във времето сред българската публика.

/25 януари – събота/
Как изглежда светът от високо, от много висок? Как изглеждаме ние и какво означава високата ни свързваност в световната мрежа? На тези и още вълнуващи въпроси отговор ще даде TEDxVitosha 2020: High.Higher.Highest. Събитието ще се проведе в Театър Азарян на 25 януари от 09:00 ч.

Национален научно-образователен фестивал „Намеренето поколение” ще проведе на 25 и 26 януари /събота и неделя/ от 10:00 ч. на етаж 3/ зала 8 в НДК. Събитието се организира от „Апетит за образование чрез практика” с подкрепата на МОН, а водещ ще бъде Александър Кадиев. Целта на събитието е да събере на едно място образование, наука и бизнес, откривайки и изграждайки следващото поколение български специалисти и учени, чиито умения и познания да бъдат достойни да се наредят до тези на най-големите умове в света.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене