Григор Димитров след успеха в Мелбърн: Чувствам се у дома!

Григор Димитров спечели срещу Лондеро с 3:1 сета

На 15 000 километра от родината Григор Димитров се чувства у дома. Българската ракета №1 спечели първия си мач на "Аустрелиън Оупън" срещу Хуан Игнасио Лондеро с 4-6 6-2 6-0 6-4.
Григор получи фантастична подкрепа от трибуните в Мелбърн, където имаше голяма българска агитка. "През последните години, където и да отида, виждам родния флаг - каза Димитров след мача. - Това ме кара да се чувствам у дома. Далеч, но в същото време близо до дома. Благодаря на всички."
В следващия кръг Димитров ще играе срещу победителя от мача Леонардо Майер - Томи Пол.
Григор коментира показаното на корта в мача с Лондеро. "Опитах да намеря ритъма си - започна Гришо. - Имах много труден първи сет. Изобщо не успявах да усетя ударите си и допусках непредизвикани грешки. Щастлив съм, че отново съм в Мелбърн, публиката беше невероятна."
В кариерата си Димитров има два четвъртфинала и един полуфинал в Мелбърн. Това доведе и до въпроса дали "Аустрелиън Оупън" е любимият му турнир от Големия шлем. "Не съм мислил досега по тази тема - призна Григор. - Винаги е хубаво в началото на годината. Свеж си, развълнуван си и искаш да играеш. Винаги съм бил щастлив, когато пътувам към Австралия. Това е първото пътешествие за годината, чакам го с нетърпение. Имаш повече време да се подготвиш."
Тази година подготовката на най-добрия ни тенисист бе по-различна. Дебютното издание на Ей Ти Пи Къп не мина без участието на България. Григор влезе в ролята на играещ капитан. Заедно с Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Адриан Андреев и Александър Донски той бе много близо до излизане от една от най-тежките групи. Националите ни поднесоха изненадата на първия ден на надпреварата с успех над Великобритания. В крайна сметка България завърши на 9-о място, но остави отлични впечатления с представянето си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене