Шуду - чернокожият супермодел, който не съществува

Шуду на червения килим на наградите БАФТА.
СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ПРОФИЛ НА ШУДУ В ИНСТАГРАМ

Шуду Гран е красива, висока и има поразителни черти. Тъмната ѝ кожа и изваяната ѝ фигура я превръщат в перфектния супермодел. Има само един недостатък - тя не съществува.

Кадрите в профила ѝ в инстаграм обаче са изпипани толкова детайлно, че успяват да заблудят хиляди хора по цял свят, че е съвсем възможно да я срещнат на улицата. Сред тях са професионалисти в модния бизнес като Тайра Банкс и Наоми Кембъл, които се възхитиха от красотата на Шуду.

Като истинските хора и тя си има баща. Това е фотографът и 3D художник Камерън-Джеймс Уилсън. Той снима реални модели в продължение на 10 години, след което решава да развие и другите си творчски умения. Така създава Шуду.

Като малък Уилсън много обичал да си играе с кукли. Любимка му била тъмнокожата барби принцеса от Южна Африка. Именно тя е основното му вдъхновение. Останалите са едни от кралиците на модния подиум - Алек Уек, Наоми Кембъл и Иман.

Възможно ли е Шуду и останалите 6 дигитални деца на Уилсън да вземат хляба от ръцете на истинските модели? Преди да кажете не, защото е логично да няма как да съществуват извън дигиталния свят, трябва да знаете, че преди няколко месеца Шуду “излезе” от интернет, за да застане рамо до рамо със звездите на червения килим на наградите БАФТА. Разбира се, не беше от плът и кръв, а само нейната холограма. Това поражда въпроса няма ли след няколко години да се появи и първото ревю, изцяло от дигитални модели, или критиките към Уилсън ще го накарат да спре работата си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене