Босът на "сините" Васил Божков: "Левски" нямаше една стотинка

Играчите на "Левски" са притеснени за бъдещето

"Левски" е останал без една стотинка преди влизането на новото ръководство в клуба. Днес клубът няма задължения и планира довършване на ремонта на клубния стадион при определени условия. Това разкри самият собственик на "сините" Васил Божков в интервю за "Свободна Европа". Преди няколко дни бизнесменът се срещна с лидери от агитката на "Левски" и обяви пред тях, че може да спре финансирането при промяна в закона за хазарта. 

Васил Божков
Васил Божков

"Просто мина време и пак ми се дозанимава - каза Божков, който преди години се оттегли като собственик на ЦСКА и обяви, че повече не му се занимава с футбол. - Отборът щеше да изчезне, както изчезна ЦСКА, а на определен етап от развитието си човек може да си позволи да прави добри неща. Аз помолих да дадат "Левски", за да го спася. Не бях помолен да го взема, а поисках. Не знам кой и как, като е влизал в "Левски", му е потръгвал бизнесът, но в един момент клубът бе затънал в дългове и нямаше една стотинка, той беше фалирал де факто. Сега "Левски" е добре - няма задължения, има средства да се развива. Щяхме да приключим и стадиона тази година. Ако имаме възможност, ще го направим, ако нямаме - няма."
Божков трябваше да проведе нов разговор на "Герена" с лидерите на феновете в присъствието на медии. Първата среща бе закрита, като от нея излезе единствено кратко клипче, снимано с мобилен телефон.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене