Везенков аут за квалификациите

Не вярвам да го пуснат, казва бащата на водещия български баскетболист


Най-добрият български баскетболист Александър Везенков почти сигурно ще пропусне европейските квалификации с националния отбор. Това разкри неговият баща Сашо.
"Не вярвам да го пуснат, защото имат мач от Евролигата предния ден - обясни таткото Сашо Везенков. - Миналата година имаше подобен случай с пуснат играч, който се върна контузен. "Олимпиакос" имат много национали. Трябва да ги пуснат всичките, за да няма конфликт. В такъв случай ще останат без баскетболисти."
По програма гръцкият гранд приема френския шампион "Асвел" на 20 февруари. Ден по-късно България гостува на Гърция в квалификацията. "Олимпиакос" ще има още един мач от Евролигата на 27 февруари.
Преди няколко дни старши треньорът на националния отбор Росен Барчовски обяви, че ще води преговори с ръководството на гърците, за да се направи компромис.
В момента Везенков се намира в отлична форма. Той беше избран за играч на мача при успеха над "Байерн" (М) с 89:72. Крилото записа 20 точки и 5 борби за 17 минути на игрището. Преди това беше в основата за обрата над "Валенсия" (93:91). Днес се очаква крилото да поведе тима при гостуването на руския "Зенит".
"Направи три последователни силни мача - потвърди бащата Сашо Везенков. - Много е концентриран. Бори се. Преди не получаваше време. Не е магьосник, за да може да избухне за 1-2 минути и да направи чудеса. Неговото време тепърва предстои. Положително за него е и идването на новия треньор Йоргос Барцокас."
Александър Везенков се ползва с уважението на всички свои съотборници, разкри баща му. Той има невероятния шанс да се учи от гръцките легенди Василис Спанулис и Георгиос Принтезис.
"Голяма чест е да бъде до тях - обясни Сашо Везенков. - Приемат го много добре, защото има добър характер. Има мислене на грък. Все пак там израсна като баскетболист."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене