Треньорът в ДЮШ на "Левски" Захари Сираков: Работим спокойно, кризата ще мине

Захари Сираков получава дипломата си от временния шеф на БФС Михаил Касабов

- Честито, г-н Сираков! Поглеждате ли вече нагоре в треньорската йерархия на "Герена"?
- Благодаря! Има още време, още да се развивам, докато придобия нужните умения и качества да водя мъжки отбор. Започнах в треньорската академия на БФС от най-ниското ниво - "С". Постепенно взех и този лиценз "А". Предстои да уча и дай боже, да завърша за лиценз "Про", пък тогава ще видим.
- И сега работите в школата на любимия "Левски". Има ли талантливи деца?
- Да, деца има, имат желание, талант, стараем се с колегите ми да ги развиваме. Аз досега водех отбора до 15 години, от този сезон съм с момчетата до 17 г. и мога да кажа, че потенциал в доста от тях има.
- Като наставник на представителния тим Петър Хубчев обръща ли поглед към школата и децата в нея?
- Определено да. Когато може, гледа тренировки и мачове, обсъждаме заедно програмите за подготовка, за да може младите да вървят в крак с последните стандарти в европейския футбол. Доказателство за загрижеността на Хубчев към младите от школата е фактът, че няколко момчета вече са на прага на професионалния договор, харесани точно от него.
- Тъкмо нещата потръгнаха в клуба, и изведнъж се зададоха тъмни облаци, как ще се отрази кризата в управлението?
- Не мога да виждам в бъдещето. От година насам специално за школата се направи много. Говорим за терените, съблекални, екипировка, всичко необходимо ни е осигурено. В момента имаме спокойствието да сме отдадени изцяло на футбола и на работата си. Мисля, че и резултатите ни го показват. А какво ще стане - не знам. "Левски" затова е голям клуб, защото още от създаването си е отборът на хората и е устоял дори на по-сериозни кризи. Но се надявам всичко да се нареди и това, което се случва от година насам, да продължи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)

Напишете дума/думи за търсене