Родена без ръце манекенка пренаписва историята на красотата (Видео)

Родената без ръце мексиканска манекенка Ана Габриела Молина отправя предизвикателство към традиционните ни представи за физическа красота, като възнамерява да участва в конкурс за миски в родния си щат Веракрус, предава Ройтерс.

Двадесет и четири годишната Молина е завършила психология. Тя имала доста проблеми, докато се възприеме такава каквато е, напук на недъга си. Но младата мексиканка била твърдо решена със собствения си пример да вдъхне кураж и надежда на и на други мексикиански момичета с малформации, предава БТА.

Обстоятелството, че се е родила без ръце, не е попречило на девойката от пристанищнишя град Коатцакоалкос да се храни, да използва мобилен телефон или да пише с нозете си. Те са с перфектен педикюр и лакирани нокти.

През месец март Молина ще участва в конкурс за красота в родния си щат Веракрус, в който живеят над 8 милиона души. Ако грабне короната, тя ще има право да се представи на националната надпревара "Мис Мексико" през месец юни.

"Аз ще бъда подложена на същите изпитания като всички останали участнички в конкурса, като възнамерявам да ги преодолея, доверява Молина. Чувствам се като всеки нормален човек, защото досега именно така съм живяла! За мен недъгът ми не е ограничение, а по-скоро ме стимулира!".

Габриела изнася мотивационни лекции из страната и позира понякога като модел за модна марка, припомня агенцията.

Ана Габриела Молина Кадър: YouTube/NewZee PK
Ана Габриела Молина Кадър: YouTube/NewZee PK
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене