Вълкът от "Уолстрийт" съди създателите на филма за него за 300 млн. долара

Джордан Белфорт СНИМКА: Уикипедия

Джордан Белфорт, бившият стоков брокер, чиято история вдъхнови хитовия филм "Вълкът от Уолстрийт", съди създателите на лентата за 300 млн. долара.

В неговия образ се превъплъти Леонардо ди Каприо, за което актьорът получи номинация за "Оскар" и спечели "Златен глобус".

Белфорд твърди, че от Red Granite Productions са излъгали за "законното финансиране", когато той им продава правата върху историята си, пише Би Би Си.

Адвокатите на компанията определят делото на стоковия брокер като "отчайващо и изключително иронично".

Съоснователят на Red Granite Productions Риза Азиз беше арестуван по подозрение за пране на пари миналата година.

57-годишният Белфорт твърди, че Азиз "е скрил тези престъпни деяния и източници на финансиране от него" и че е бил заблуден относно истинския източник на финансиране на компанията.

Холивудският продуцент Азиз е доведен син на бившия министър-председател на Малайзия Наджиб Разак. Последният е обвинен в присвояването на 700 млн. долара от управляваната от малайзийското правителство 1MDB - компанията, финансирала филма "Вълкът от Уолстрийт".

Лентата, която е най-големият филмов успех на Мартин Скорсезе, се основава на книгата на Белфорт, в която се описват неговия див възход като млад нюйоркски борсов брокер в края на 80-те години и последвалото му падение заради наркотици, жени, корупция и измами.

Белфорт, който прекара 22 месеца в затвора заради престъпления, описани във филма от 2013 г., сега иска сделката за авторските права да бъде обявена за невалидна, твърдейки, че никога не би я сключил, ако е знаел откъде реално идват парите за нея.

Сумата от 300 млн. долара, за която той е завел съдебен иск, е общият приход, генериран от филма.

Адвокатът на Red Granite Матю Шварц казва в изявление: „Делото на Джордан Белфорт е нищо повече от отчаян и изключително ироничен опит да се измъкне от споразумение, което за първи път в живота му го направи богат и известен чрез законни средства".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене