Най-богатият украинец купи най-скъпата къща в света (Видео)

Украинският олигарх Ринат Ахметов купи вила на Лазурния бряг във Франция за 200 милиона евро, съобщи ТАСС.

Вила "Кедрите" бе обявена от Блумбърг за най-скъпото жилище в света, когато бе обявена за продажба през 2017 г. за 350 милиона евро, предава БТА.

Тя е построена през 1870 г. в Сен-Жан-Кап-Фера на брега на Средиземно море. В къщата с площ 1672 квадратни метра има 14 спални, а целият имот се простира върху 14 хектара. В него има ботаническа градина с 25 оранжерии и 14 000 вида растения. Паркът на "Кедрите" се смята за една от десетте най-забележителни ботанически градини в света.

Най-богатият човек в Украйна според "Форбс" придобил имота чрез компанията си "Ес Си Ем холдингс лимитид" от концерна "Кампари". От холдинга на украинския магнат, чието богатство се оценява на 6 милиарда долара, потвърдиха сделката и обявиха, че за компанията това е дългосрочна инвестиция.

В началото на двадесети век вила "Кедрите" била собственост на краля на белгийците Леополд Втори. След това имотът бил придобит от семейство Марние-Лапостол, известно с производството на коняка "Гран Марние". През 2016 г. компанията, собственик на марката, е купена от "Кампари". Вилата е обявена за продажба през 2017 г. при цена от 350 милиона евро и е продадена през октомври 2019 г. на "неназован клиент", който се оказва, че е холдингът на Ахметов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене