Белгийската преса за дъщерята на Албер Втори: Единствено той отричаше

Белгийската преса е критична към бившия крал на Белгия Албер Втори, който призна, че има извънбрачна дъщеря, предаде Франс прес. Според в. "Соар" този жест е прекалено късен.

"Принуден от белгийското правосъдие да се подложи на ДНК тест, Албер Втори призна снощи, че е биологичният баща на Делфин Боел, която е прехвърлила 50-те", се казва в комюнике на адвокатите му, предава БТА.

"Единствено той отричаше", констатира "Соар". Вестникът смята, че този жест е трябвало да бъде направен преди 20, 10, 5 години - пропуснати са много възможности. "Бившият крал би показал самоуважение, признавайки това бащинство, което е видно", отбелязва "Соар". В. "Либр Белжик" вижда жест на успокоение, макар че "главната заинтересована вероятно няма да открие в тези безсърдечни думи търсеното от нея не само юридическо, но и социално признание".

Адвокатите на бившия крал се постараха в комюникето си да уточнят, че Албер Втори не е замесен в нито едно семейно или социално решение, свързано с дъщеря му, и че съжалява, че заведената от нея съдебна процедура през 2013 г. не се е съобразила с личния живот на двете страни.

Крал Албер Втори абдикира през 2013 г. на 79-годишна възраст в полза на по-големия си син Филип. През 1959 г. Албер Втори, все още принц на Лиеж, се оженва за италианката с благородно потекло Паола Руфо ди Калабрия. Двойката има семейни проблеми през 60-те и 70-те години на миналия век, преди да се помири. През 1999 г. за съществуването на Делфин Боел, която е плод н

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене