Яворе, стегни се! През 2016 г. ти беше “Достоен българин” на “24 часа”
15 Февруари 20205160

Дългата история на сблъсъците на младия Бахаров със закона

“Няма какво да кажа още! По-натам...”

Така лаконично отговори с есемес Явор Бахаров на предложението ми да разговаряме след новата му “издънка” в Банско миналата събота.

Сигурен съм, че “по-натам” Явор ще ми се обади. Той е мъжко момче. И смелчага. През 2016 г. с приятеля си Митко спасяват давещ се в морето човек край Силистар. За тази си постъпка беше отличен като “Достоен българин” в инициативата на “24 часа”.

Да, Явор е мъжкар, който обаче не може да се пребори с демоните в себе си, с дивотиите и с агресията си. Както и с алкохола и дрогата. Лошото е, че “любовта” му към тях се превръща в рецидив.

Вечерта миналия петък Явор купонясва с компания, спи няколко часа и в събота около обед тръгва да кара ски, облечен в пълна екипировка - каска, ръкавици, слънчеви очила. Заловен е да шофира с висока скорост мицубишито си и да дрифтира пред един от най-големите хотели близо до началната станция на кабинковия лифт.

Дрегерът показва 1,3

промила в кръвта

плюс наличие на

кокаин и марихуана

Впечатляващо меню. “Съжалявам, че притесних близките си, повече нищо не мога да кажа...” Само това изрече Явор при излизането си от участъка на МВР в Банско.

За съжаление, Явор се превърна в чест гостенин на полицейските арести. През август 2011 г. при рутинна проверка на ул. “Раковски” у актьора са намерени 0,75 грама марихуана. Той прекарва нощта в кауша и на сутринта е осбоден. Тогава пред медиите призна за марихуаната и заяви, че е готов да понесе последствията от решението на органите на реда след приключване на проверката.

През 2016 г. Явор е арестуван заради шофиране в пияно състояние и осъден на 6 месеца условно с 3 години изпитателен срок.

Около 1,30 часа на 4 март през миналата година беше задържан за “неизпълнение на полицейско разпореждане”.

От МВР обясниха, че Бахаров се сдърпал с гаджето си на улицата. Случаен минувач опитва да укроти актьора, но е набит от него и се обажда на телефон 112. Явор е арестуван и получава 9 месеца пробация.

Около 13,30 часа на 4 март във фейсбук под снимка с приятелката си - актрисата Рая Пеева, Бахаров собственоръчно написа:

“Някои медии със или без желание комбинират и преувеличават факти. Случката е силно преувеличена и не отговаря на истината. Не е имало насилие над жена нито пък към полицейски служител, това е доказан факт! В навечерието на 8 март, както и в последните 3 години, ние сме заедно. Обичаме се, Обичайте се и вие...” 

И ето сега на Свети Валентин вместо любов актьорът поднася на близките и на почитателите на таланта му нова порция скандал.

Явор Бахаров е роден на 12 юли 1985 г. в София. В НАТФИЗ влиза малко случайно.

С един приятел гледат в залата на четвъртия етаж на Народния театър “Самолетът беглец” - една много смешна комедия на Камен Донев.

По това време Явор е в сериозна безпътица - още не знае с какво ще се занимава, а вече е на 19 години и е завършил средното си образование.

Колебае се накъде да тръгне - дали икономика, математика, международни отношения, или право. Приятелят му подхвърля да се пробва в НАТФИЗ - щом брат му Захари Бахаров е успял, може да се получи и на Явор.

Тази идея влиза като муха в главата на младежа. Тръгва повече като на шега в актьорска школа в “Славянска беседа”, където научава основните неща в театъра. 

Брат му Захари вече е на финала на следването си в НАТФИЗ и си има достатъчно грижи да се доказва в професията. Но поне го запознава с хората, които водят школата.

Малкият Бахаров не посрамва брат си и през 2005 г. е приет в класа на проф. Пламен Марков и доц. Ивайло Христов. Това е годината, в която изненадващо забраняват на Крикор Азарян да води клас и всичките приети 25-26 човека образуват един голям клас с двама основни преподаватели и няколко техни асистенти.

Още като студент

прави впечатление

с ролите си

в постановките “Пухеният” и “Самотният Запад”. Играе Рафе Клинче в “Железният светилник”, Ленски в “Евгений Онегин”, Ромео в “Ромео и Жулиета” и други.

Веднага след дипломирането си е приет в театър “Сфумато”, където играе в “Зимна приказка” на Шекспир. Изживява много трудни моменти, защото баща му получава инсулт и лежи в кома в болница.

Младият актьор е доволен от работата си “Сфумато”, но има чувството, че животът преминава някак си покрай него. Всеки ден ходи при баща си в болницата. На 33-ия ден след инсулта той умира. Нещо в душата на сина се счупва и той си го носи дълго време.

Явор не знае дали режисьорът Асен Шопов го е гледал в “Зимна приказка”, или и в някоя друга пиеса, но го кани за ролята на Рафе Клинче в “Железният светилник”.

Може би е видял някакъв бунтар у Бахаров? Нали и Клинче е някак извън петолинието, различен от другите. Отива в Преспа като гост, прави един иконостас, разбърква патриархалния живот на градчето, разваля, каквото може да се развали, и си отива.

Може би режисьорът е забелязал, че репликите на героя много добре олицетворяват характера на актьора. Самият Бахаров няколко пъти признава, че ролята в “Железният светилник” е любимата му.

В пиесата “Маркиз дьо Сад” се разказва за последните дни на скандалния маркиз в болницата, или по-точно лудницата “Шарантон”. Явор играе абат Дьо Кулмие, който е управител на “заведението”, в която Наполеон затваря маркиз Дьо Сад, но не го лишава от възможността да пише. Оттам идва проблемът му с абата, който влиза във философски спор с него.

Преди 3-4 години

Явор напуска щата

на Военния театър,

но не и сцената му. Казва на директора Мирослав Пашов, че има покани и от други театри и иска да види дали ще успее да издържи на предизвикателствата пред актьора на свободна практика. 

Сега в Театъра на армията играе “В полите на Витоша”, “Железният светилник” и “Маркиз дьо Сад”, “Най-бързият часовник във Вселената” в Театър 199, “Редки тъпанари” на Теди Москов в Русенския театър и в Пазарджик в “Лейтенантът от Инишмор” - черна комедия от Мартин Макдона.

Пред камерата най-напред застава в тв сериала “Людмил и Руслана” през 2008 г. Мариана Евстатиева-Биолчева му дава малка роля на арабски студент, който учи в Москва и участва в карето, което разиграва на карти красива рускиня.

За киното го открива режисьорът Анри Кулев. В романтичната комедия “Цахес” по сценарий на Христо Ганев Анри събира за първи път братята Захари и Явор. По-малкият е притеснен не толкова от партньорството с батко си, колкото от кинокамерата.

Стряскат го големият екип и сериозната предварителна подготовка. Все пак брат му Захари, а и други хора от екипа му помогат и всичко минава без особени сътресения. По време на снимките се запознава с Малин Кръстев, Мая Новоселска, Любомир Петкашев, Чочо Попйорданов... Абе, получава се приятна кинодефлорация.

Братя Бахарови се срещат пред камерата и в сериала “Под прикритие”. Захари е в главната роля на бандита Иво, Явор е турският наркотрафикант Бардем/Месут. В сериала той говори на турски и автентичното му звучене може би е дело и на факта, че майката на Бахарови е наполовина туркиня. Тя помага на Явор в “зубренето” на ролята.

А по време на снимките Захари казва: “Не мога да повярвам... Гледай какво нещо - братя сме и какви роли играем. Ти си турски мафиот, аз съм български и си говорим на английски...”

В сериала “Стъклен дом” - първия, който предизвика масов зрителски интерес, младият актьор е в ролята на Хари Стоев. Тук научава колко важна е дисциплината за телевизионерската работа. Снимането на сериал е много динамичен процес. Актьорът трябва да си знае текста и да има идеи как да заснеме един или друг епизод. Тук режисьорът не може много да помага, защото той също “гони норма” и времето го притиска. Явор разбира колко важно е това, което е натрупал като количество в театъра, да го превърне в качество в тв сериалити.

Бахаров е в главната роля на Александър Киров - Сташ в много добрия филм на братя Чучкови “Тилт”. Следва нов сериал - “Недадените”, и пак игрални филми. 

През 2015 г. се снима в американската продуция “Бойка: Фаворитът”, режисиран от Тодор Чапкънов, син на големия скулптор Георги Чапкънов - Чапа. Филмът е сниман в България, а премиерата е на 22 септември 2016 г. на Fantastic Fest в Остин, Тексас.

През 2018 г.

Явор Бахаров

печели “Икар”

за най-добър поддържащ актьор за ролята му в театрания спектакъл “Редки тъпанари” по филма “Неизвестни извършители” от Марио Моничели, режисиран от Теди Москов. Явор сам предлага много идеи и детайли при изграждането на героя му в спектакъла. 

Пак през 2018 г. Явор си партнира с със сина на Мел Гибсън - във филма “Всички мъже на дявола”.

Съвсем скоро ще видим актьора в ролята на милионерски син в новия сериал на bTV “Съни Бийч”.

Яворе, помниш ли какво ми сподели при последната ни среща миналата година? Каза: “И държавата, и органите на реда, и семейството ми... всички се опитват да ме укротят. И самият аз искам да се укротя. Но още не мога да се похваля, че успявам.напълно. Полагам усилия. Заради скандалите напоследък ходих и на психиатър...”

Яворе, стегни се, пич!

И Тръмп да дойде, няма да ти помогне, ако сам не се вземеш в ръце. Не погубвай и таланта, и себе си.

И дано съдебните власти бъдат снизходителни към тебе...

Белослава показа своя снимка като малка на плажа с родителите си

Белослава показа своя снимка като малка на плажа с родителите си

Белослава също се включи в предизвикателството в социалните мрежи да публикува своя снимка като малка. На кадъра певицата е с майка си - актрисата Анета Сотирова и баща си Борислав Стоянов. Споменът е от морска ваканция и семейството позира на

Срив: 45% спад на употребяваните леки коли у нас, 78% при новите!

Срив: 45% спад на употребяваните леки коли у нас, 78% при новите!

С 44,81 процента са намалели продажбите на употребяваните леки автомобили (категория М1) у нас през март, когато ни връхлетя пандемията от коронавирус. Това сочат данните на регистрациите на пътните превозни средства на КАТ от началото на годината. През третия месец на 2020-а са регистрирани 11 027 леки автомобили нов внос

Жената на Гьотце уплашена от бебето

Жената на Гьотце уплашена от бебето

Жената на бившия германски национал Марио Гьотце се е уплашила от бременноста с първото им дете. Красивата Ана е бременна в седмия месец и признава, че в началото е изпитвала страх. Сега г-жа Гьотце се чувства все по-добре и няма търпени да дойде моментът за раждане. “Когато научих, че съм бременна, се изненадах - казва Анна

Вал Килмър не е имал гадже от двадесет години

Вал Килмър не е имал гадже от двадесет години

Актьорът Вал Килмър призна, че е самотен от двадесет години и през това време не е имал връзки, съобщи Контактмюзик. Килмър, който е на 60 години и има две деца - Мерседес на 28 г. и Джак на 24 г. от брака си с Джоан Уейли, през годините е имал връзки със звезди като Анджелина Джоли, Шер и Синди Крофорд, твърди

Селена Гомес страда от биполярно разстройство

Селена Гомес страда от биполярно разстройство

Американската актриса и певица Селена Гомес заяви в пряк ефир в Instagram, че й е поставена диагнозата "биполярно разстройство". За диагнозата Селена Гомес разказа в петък по време на разговор с колежката й Майли Сайръс в пряк ефир в Instagram. „Неотдавна посетих една от най-добрите психиатрични болници в Америка… след много години

Мобилно приложение начело с българин показва къде е по-безопасно в пандемията

Мобилно приложение начело с българин показва къде е по-безопасно в пандемията

Българинът Михаил Ковачев е в основата на създаването на ново мобилно приложение - NOVID20, което работи за ограничаване на бързото разпространение на коронавируса в Европа. Технологията показва местата, където можем да останем, без да сме изложени на риск от инфекция, а това ще помогне за по-голямата сигурност и на рисковите групи в тази

Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★★★
Късмет: ★★★ Работа: ★★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Урсула фон дер Лайен даде за пример и доброволци от операта в Бургас Никога няма да забравим, че България изпрати защитно облекло на Австрия. Всичко това са знаци, че ситуацията наистина е тежка, но солидарността все още е в сърцето на ЕС”, заяви Урсула фон дер Лайен пред БНР. Председателката на Еврокомисията каза

„Няма да има отменяне на експерименти в Европейската организация за ядрени изследвания. Планираното ще бъде направено и завършено. Сроковете са изместени с 2-3 месеца“. Това каза проф. Леандър Литов, ръководител на екипа от български учени, които работят в ЦЕРН, предаде БНР. Той сподели, че работи от 30 години в ЦЕРН и за първи път е лишен от

В САЩ бебе почина още в първия ден от живота си, а причината за това е коронавирусът. Майката на момиченцото била заразена и това наложило да роди в 22-та седмица на бременността. Бебето било твърде слабо, за да оцелее, съобщават медии в САЩ. Въпреки че тестът за коронавирус на новороденото бил отрицателен

Бърни изненадан с внучка

"Бепи Коломбо" ще се приближи до Земята, преди да продължи към Меркурий

Космическият апарат "Бепи Коломбо", построен от "Еърбъс", на 10 април ще се приближи до Земята, преди да продължи полета си към Меркурий, съобщи сайтът на компанията

Дерменджиев без договор

Националният отбор на практика е без национален селекционер в момента. Причината е, че договорът на Георги Дерменджиев изтече на първи април и все още не е подновен или продължен, съобщава "Спортал"

Биолози откриха вируси, които управляват метаболизма на жертвите си

Молекулярни биолози от САЩ откриха във водорасли множество вируси, които могат не само да се размножават в клетките им, но и да манипулират метаболизма им, съобщи ТАСС

Футболен лекар се самоуби заради коронавирус

Дългогодишният лекар на френския футболен клуб "Реймс" Бернар Гонсалес се e самоуби! Причина за това станала адепресия, след като той бил диагностициран с коронавирус