Народният театър на град Ниш гостува в София

Мюзикълът „Таборът отива към небето” ще може да бъде видян от българската публика. Постановката на Народния театър Ниш, Сърбия гостува на сцената на Музикалния театър на 18 февруари. Режисьор е Десимир Станоевич – популярен театрален и филмов актьор в Сърбия, който през последните години поставя театрални спектакли.

Текстът на мюзикъла „Таборът отива към небето” е по мотиви от новелата на Максим Горки „Макар Чудра”. В нея се разказва необикновената и романтична любов на Рада и Зобар, които живеят в необятната руска степ. „За нас, както и за Горки, циганите не са слаби и унижени хора, а народ, който обича живота, свободата и дивите ритми на песента и танца. Такива хора могат само да полетят към небето, защото земята е твърде тясно място за тях” – казва режисьорът на спектакъла. „Традиционната циганска музика, пълна с с живот и енергия, кара душата и сърцето да заиграят. Тези ритми допълват разказа за любовта на Рада и Зобар и го издигат до вечната тема за любовта на Ромео и Жулиета” – убеден е Станоевич.

Аранжиментът на музиката е на Боривое Младенович и Игор Дунич. Сценограф е Ивана Савич, художник на костюмите -Деян Гоцич, хореограф - Небойша Громилич.

В главните роли са зведите на Народния театър на град Ниш: Александър Маринкович – в ролята на Зобар, Майа Вукоевич-Цветкович в ролята на Рада, Мирко Борчевич като Макар Чудра, Ивана Недович (Майката на Зобар), Весна Станкович (Майката на Рада), Стефан Младенович (Талимон) и други.

За режисьора на мюзикъла „Таборът отива към небето”

Десимир Станоевич е роден през 1950 в гард Ниш, Сърбия. Бил е актьор в Народния Театър в Ниш в периода от 1970 - 1990 година, където е играл повече от 80 роли в театрални представления. От 1990 година е ангажиран в прочутия театър „Теразие” в Белград, където пресъздава над 30 роли, сред които Зорба в „Зорба Гърка”, Тевие в мюзикъла „Цигулар на покрива”, Ришельо в „Тримата мускетари” и много други. Играл е и в много от големите белградски театри като Белградският драматичен театър, Театър „Славия” и други. Има десетки роли в сръбски и чуждестранни телевизионните сериали и филми.

Афишът на събитието
Афишът на събитието
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене