„Лелята на Чарли“ и „Веселата вдовица” тази седмица на сцената на Музикалния театър

Кадър от спектакъла "Лелята на Чарли"

Шеметната комедия „Лелята на Чарли“ ще забавлява публиката на на Музикалния театър този петък.  На една сцена се качват звездите на театъра Александър Мутафчийски (Франкърт Беберли -Бебс) и Христо Сарафов (Стивън Спетли), които наскоро гледахме в ролята на Тевие в мюзикъла „Цигулар на покрива” - новото хитово заглавие на Музикалния театър. В централните роли участват още Денко Проданов (Чарли Уейкъм), Катерина Тупарова (Елла Дели), Зорница Дамянова(Енни Спетли), Тодор Велков (Джак Чесни) и други. Дебют в спектакъла в ролята на Сър Франсис Чесни прави Кръстан Кръстанов. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Огнян Митонов.

Мюзикълът „Лелята на Чарли” е написан по едноименната класическа ситуационна комедия на Томас Брандън. Музиката създава композитора Оскар Фелцман – един от създателите на най-доброто в руско-съветската музикална и филмова комедия, автор и на десетки естрадни шлагери. 

Действието се развива в патриархална Англия, когато младите неомъжени дами не могат да ходят на гости без присъствието на омъжена жена. Очертава се страхотен скандал и за да го предотвратят, младежите Чарли (Денко Проданов) и Джак (Тодор Велков) набързо преобличат приятеля си Бебс (Александър Мутафчийски) в женски дрехи. Той трябва да се представя за лелята на Чарли – Донна Лусия (Юлия Маринова). Следват редица забавни ситуации, в центъра на които е мнимата „леля“. Истинската Донна Лусия, богата родственица, все пак пристига и объркването става още по-голямо… 

Този петък, 21 февруари от 19,00 ч. 

На следващата вечер, в събота, по същото време и на същото място ще може да гледаме прочутата оперета на Лехар – „Веселата вдовица”. Макар и написана преди повече от сто години, тя не спира да се играе с голям успех по световните сцени. Причината е не само в новаторския за времето стил на композитора, който комбинира различни популярни танцови ритми – мазурка и полонеза, славянски фолклор, виенски валс и канкан. Завладяващ е и сюжетът – изпъстрен с неочаквани обрати и трудни решения, които довеждат до щастливия край и победата на любовта над всичко. 

"Веселата вдовица"
"Веселата вдовица"

В една от коронните й роли – като Ханна Главари – гледаме примата на Музикалния театър – Добрина Икономова. В ролята на Граф Данило й партнира Богомил Спиров. Участват още: Христо Сарафов (Барон Зета), Зорница Дамянова(Валансиен), Пеньо Пирозов(Камий Дьо Росийон), солисти, хор и балет с диригент Дориан Молхов. Режисьор на спектакъла е Инара Гулиева от Московската оперета, хореограф - Катя Богданова, художник на костюмите – Цветанка Петкова – Стойнова, хор майстор - Людмил Горчев. 

"Веселата вдовица"
"Веселата вдовица"

За най-малките зрителите на Музикалния театър в края на седмицата са нашите две предложения – музикалните приказки „Котаракът Шарл” ( събота - 22 февруари) и „Да целунеш принцеса” (неделя -23 февруари). Двата спектакъла се играят на Камерната сцена на Музикалния театър и са с начало 11 часа.

В неделя от 17:00 часа на голямата сцена на Музикалния театър се играе Снежната кралица” на Балет „Арабеск” – една съвременна приказка за деца и възрастни по безсмъртната творба на Ханс-Кристиан Андерсен. 

 „Да целунеш принцеса”
„Да целунеш принцеса”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)

Напишете дума/думи за търсене