Стилиян Иванов разказва за шаманите в 50-ия си филм “Приказка за вярата”

Режисьорът си направи селфи с две шаманки, които показва в новия си филм.

“Приказка за вярата” е най-новият, 50-и поред в кариерата на Стилиян Иванов документален филм. Режисьорът, посветил голяма част от работата си на изследването и показването на различните вярвания по света, сега поставя във фокуса си шаманите и лечителите.

Те вярват, че хората са съставени от четири тела - физическо, емоционално, мисловно, духовно. Като физическото тяло е срещуположно на емоционалното, а менталното - на духовното. Проблемите в емоциите пораждат проблеми във физиката, а проблемите в мисленето пораждат духовни проблеми. И обратно.

Шаманите и лечителите са и онези, които утвърждават прераждането. Според тях хората не се прераждат с всичките си четири си тела, а само чрез 3 от тях - с емоционалното, духовното и мисловното. Шаманите и лечителите твърдят, че хората се прераждаме не само за да създадем нови хора, но и за да родим нови чувства, мисли, творчески образи. И още нещо - ние се прераждаме не само на тази планета, а и в други светове. Чрез участие в различни церемонии всеки може да види какъв е бил в предишния си живот. Но никой не може да види какъв ще бъде в следващия живот, защото все още го “изработва” тук и сега.

За да разкаже най-достоверно за шаманите и лечителите, Стилиян Иванов работи по филма си близо пет години, като пътува до различни точки по света - Канада, Турция, Сирия, Ирак, Гърция. А за да онагледи още по-добре тяхната практика и вярвания, режисьорът вкарва и анимация в документалната си лента.

Премиерата на филма “Приказва за вярата”, който е част от поредицата на Иванов “Репортажи за Вярата”, е днес в интернет. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 храни, които повдигат настроението, според науката
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?

Напишете дума/думи за търсене