Раздават годишните награди на БНР Топ 20 на 9 март

Миналата година Любо Киров бе сред наградените.

За втори път ще бъдат раздадени годишните награди на БНР Топ 20. Церемонията ще бъде на 9 март в столичния клуб “Терминал 1”.

Самата класация, на която са кръстени наградите стана на 2 години. А началото е през декември 2017-а, когато в Първо студио на националното радио са поканени над 100 музиканти и текстописци от няколко поколения. Сред тях са Кирил Маричков, поетът Александър Петров, Етиен Леви, Пепи Писарски от група “Атлас”, Васко Кръпката, “Джереми?” и т.н. Идеята е да се стартира единна национална класация за нови български песни. Така се ражда “БНР Топ 20”, която обединява съществуващите вече класации - “Ескалатор” на програма “Хоризонт” и “7 в 11” на програма “Христо Ботев”. В един фонд се събират новите песни на българските автори и след селекция всяка седмица се въртят 20 парчета и 2 нови предложения. Създава се и сайт на класацията - www.top20.bnr.bg, в който слушателите могат да гласуват. Техният вот и този на селекционен екип, включващ музикални редактори и продуценти в БНР, определя подредбата на изпълненията.

Съвсем логично се появява и идеята за годишни музикални награди. Миналата година Любо Киров взе приз за автор/изпълнител, оглавил класацията с повече от една песен. С най-много парчета в подредбата е Миро, “Джереми?” пък вземат награда с Go or fall, изпълнението, което най-дълго е седяло на първо място.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви

Напишете дума/думи за търсене