Непринуден смях и герои, максимално близки до реалността, в сериала All inclusive
24 Февруари 20202410
Автор: 24 часа

Христо е един обикновен семеен човек, който живее със своите проблеми. Работи във фирма за поддръжка на вендинг машини и покрай забързания си график май леко е забравил кое го прави щастлив. Един хубав летен ден с жена си и дъщеря им и с тяхно приятелско семейство заминават на почивка на морето.

Всички тръгват от София със своите си грижи, но ги чакат толкова премеждия на лятната ваканция, че всички ще се върнат много по-променени, отколкото някога са си представяли.

Това е завръзката в комедийния сериал All inclusive - едно от новите заглавия в пролетната програмна схема на Нова телевизия. С него лятото идва по-рано от очакваното, защото той ще пренесе зрителите на Черноморието. Там героите попадат в интересни случки, а накрая разбират, че мечтаният от тях 5-звезден лукс на морето всъщност изобщо не им е важен. А най-важното е да са с близки хора, които да ги подкрепят - защото не мястото, а човекът, с когото го споделяш, може да те направи истински щастлив.

All inclusive е направен в стила на класическата комедия - далече от скеча и от ситкома. Но освен всичко друго той е и разказ за любовта във всички възрасти.

Любовта бележи четири от главните сюжетни линии – семейната, младежката, детската и линията на третата възраст. В семейната линия, наред със забавните ситуации, героите се борят да задържат любовта в своето семейство и да разберат какво означава да си родител. Някои са се позагубили малко в забързаното всекидневие, други са натрупали страхове и ядове, отдалечавайки се от това, за което са мечтали. Чрез приятелството и любовта те успяват да се преоткрият, да намерят баланса и хармонията, които са загубили.

Темата с порастването и намирането на себе си във времето на изгубеното смартфон поколение също е застъпена. Зрителите ще видят как едно модерно градско момиче израства в ценностите си, за да стигне дотам да види света с други очи, да усети кое е важното и смисленото, кое е истинското в живота, да открие коя е, какво иска и накъде отива.

А детската линия в сериала е с намигване към старите и обичани български филми от едно време. Сега зрителите ще видят как детска банда ще захвърли за малко телефоните и ще преоткрие света на истинските игри извън мрежата в реалния свят.

Има ли възраст за любовта и възможно ли е човек да се влюби истински в по-зряла възраст след толкова много натрупани разочарования в себе си? Този въпрос също ще търси отговор в сюжета.
И всичко това е пресъздадено на малкия екран от много талантливи и усмихнати актьори.

В центъра на сюжета е Христо, изигран от Ненчо Балабанов. За героя си той разказва, че е човек, повлечен от течението, прекалено загледан в собствените си мисли и желания. “Забравил е да обръща внимание на жена си Марияна. Но пък обожава дъщеря си Надя и я ревнува от всяко гадже. Строг баща е, но понякога прекалява с контрола, защото го е страх да не изпусне нещата с възпитанието. “Харесвам го, защото в сърцето си е добър човек, страхотен приятел. Прям е, понякога дори наивен в своята непринуденост. Може би защото е запазил детското в себе си”, обяснява Ненчо Балабанов.

Героят му Христо е пословичен с пестеливостта си. “Направо габровски модел. Не че аз обичам да пръскам пари на вятъра, но съм много далеч от него в това отношение. И двамата обожаваме тениса. Малко ме дразни, че винаги знае всичко и смята, че е прав. Но това е част от цялостния чар на образа му и го прави забавен. Също така е и много по-избухлив от мен. Но пък си приличаме в това, че не обичаме да се задържаме в неприятни настроения и бързо търсим начин да излезем от тях”, разказва още актьорът. Най-голямото предизвикателство пред образа му е борбата със собственото его.

“Виждам колко му е трудно да надмогне гордостта си – това си е една голяма битка за почти всеки в днешно време. Мисля си, че аз съм много по-напред от него в тази борба с егото. Понаучих се с годините, въпреки зодията ми (Овен - б.а.), да се вслушвам повече в отсрещната страна и да си признавам, когато не съм прав. Но на Христо му предстои истинска битка със себе си. Какъв ще е резултатът от сражението – предстои да видим”, казва още актьорът.

B ролята на неговата екранна съпруга Марияна е едно от знаковите лица на Пловдивския театър - актрисата Елена Атанасова. “Тя е едно голямо сърце с добрината и отдадеността, която носи в себе си. Радвам се, защото има весела душа, забавна е, когато се чувства спокойна и сред приятели. Тя е човек, който вижда света с усмивка на уста през по-голяма част от времето. Големият проблем е Христо, защото в последната година се е отдалечил от нея. И тя всячески се опитва да скъси дистанцията. Но когато това не се получава, е готова да приеме, че вината е изцяло нейна. И както правят емоционално интелигентните хора – склонна е да се самообвинява за какво ли не”, разказва за героинята си Елена Атанасова. Марияна има да учи няколко важни урока, като един от тях е да разбере как да обича себе си поне толкова, колкото обича близките си - проблем, от който много хора страдат и в реалния живот.

Това е и една от задачите, които си поставя екипът на сериала - всички герои да са максимално автентични, а в преживяванията и чувствата им да няма нищо престорено или гротескно. Може би и заради това по време на снимките всички толкова се сближават, че от тогава досега си остават приятели и поддържат постоянна връзка.

Tова се случва и с двамата актьори, които играят най-добрите приятели в комедията - Ненчо Балабанов и Любен Кънев.
“С Любен не се познавахме лично преди участието ни в сериала. Знам много добре кой е той, гледал съм го като инспектор в “Под прикритие”, където направи суперготина роля. Оказа се, че също така е уникален комедиен талант”, разказа Ненчо Балабанов преди дни.

Героят на Любен Кънев се казва Пламен. Той е електротехник - жичкаджия по професия, а по сърце - силно влюбен в жена си Елена.
“Човек с дълбока чувствителност, предан, отговорен и верен характер. Верен е на себе си, на жена си, на семейството, на приятелите. Лъжата го отвращава. Любовта им с Елена е много силна, за него тя е като извор. А без водата от този извор той би останал жаден. Харесвам в Пламен, че е много чиста душа.

Oсвен това умее да цени добрите хора и да държи лошите и негативните далече от себе си. Той не е свръхамбициозен, но е наясно, че за да имаш нещо, трябва здраво да се потрудиш за него. И е готов да се труди. Иска да научи на това и сина си Сашко”, казва Кънев за героя си.

Но колкото и да е добронамерен героят му Пламен, и той си има свои грижи. Най-голямата пречка за него е властната тъща Евдокия - майката на жена му Елена.

Съпругата на Пламен се изпълнява от младата актриса София Маринкова, която доскоро зрителите на Нова тв гледаха в “Пътят на честта”.

“Еленка е една щастлива жена, която се чувства добре в кожата си. Обичана, жизнерадостна, позитивна, усмихва се непрекъснато. Възпитана е от майка си Евдокия, която я е отгледала сама.

Eвдокия е генералът в семейството. Опитва се да строява всички, но нито Пламен, нито малкият Сашко се дават. Само моята героиня е толкова респектирана от майка си, че сякаш живее с нейните мисли и с нейните мечти. Въпреки че вътрешно не е много убедена във вечната правота. Ели е перфектно възпитана, начетена, подредена, ученолюбива, грешка няма…”, разказва София за героинята си.
“Действието в All Inclusive се развива в наши дни, но носи онзи носталгичен привкус от едно време, който имаха нашите стари вечни комедии. След като изгледахме двата предпремиерни епизода, с радост установих, че това, което съм си представял, ще се случи. Дори надхвърли очакванията ми”, каза още Балабанов.

Сериалът тръгва на 28 февруари с ексклузивен двоен епизод от 20 ч. След това Нова тв ще го излъчва всеки петък от 21 ч.

Бекъм затъват в лукс

Бекъм затъват в лукс

Докато милиони хора по света остават без работа и се чудят как ще живеят след коронавируса, семейство Дейвид и Виктория Бекъм вече знае как. И къде. В апартамент, струващ 25 милиона долара, разкрива "Сън". И всеки цент си струва! Жилището е с разгъната площ от над три декара и се намира на върха на най-новия и най-луксозен небостъргач в Маями

Белослава показа своя снимка като малка на плажа с родителите си

Белослава показа своя снимка като малка на плажа с родителите си

Белослава също се включи в предизвикателството в социалните мрежи да публикува своя снимка като малка. На кадъра певицата е с майка си - актрисата Анета Сотирова и баща си Борислав Стоянов. Споменът е от морска ваканция и семейството позира на

Срив: 45% спад на употребяваните леки коли у нас, 78% при новите!

Срив: 45% спад на употребяваните леки коли у нас, 78% при новите!

С 44,81 процента са намалели продажбите на употребяваните леки автомобили (категория М1) у нас през март, когато ни връхлетя пандемията от коронавирус. Това сочат данните на регистрациите на пътните превозни средства на КАТ от началото на годината. През третия месец на 2020-а са регистрирани 11 027 леки автомобили нов внос

Жената на Гьотце уплашена от бебето

Жената на Гьотце уплашена от бебето

Жената на бившия германски национал Марио Гьотце се е уплашила от бременноста с първото им дете. Красивата Ана е бременна в седмия месец и признава, че в началото е изпитвала страх. Сега г-жа Гьотце се чувства все по-добре и няма търпени да дойде моментът за раждане. “Когато научих, че съм бременна, се изненадах - казва Анна

Вал Килмър не е имал гадже от двадесет години

Вал Килмър не е имал гадже от двадесет години

Актьорът Вал Килмър призна, че е самотен от двадесет години и през това време не е имал връзки, съобщи Контактмюзик. Килмър, който е на 60 години и има две деца - Мерседес на 28 г. и Джак на 24 г. от брака си с Джоан Уейли, през годините е имал връзки със звезди като Анджелина Джоли, Шер и Синди Крофорд, твърди

Бивша смуче от Уокър 30 милиона паунда

Бивша смуче от Уокър 30 милиона паунда

Ани Килнър завежда дело срещу футболиста за връзката му с Лаурин Гудман С 30 милиона паунда може да олекне английският футболен национал Кайл Уокър. За такава сума претендира бившата му половинка Ани Килнър, гръмна таблоидът „Сън”. Тя проведе тайна среща с адвокати, с които да се консултира какви са шансовете й да спечели подобно дело

Овен
Здраве: ★★★★★★ Любов: ★★★★★
Късмет: ★★★ Работа: ★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Допълнителният трансфер към ДОО, който иска БСП, ще увеличи дефицита. Това заяви от парламентарната трибуна председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова по време на дебатите по актуализацията на бюджета. "Това, което ние сме предвидили като 1.5 млрд. трансфер към ДОО, респективно за фонд "Безработица" е за обезпечаване на два вида плащания

В търсенето на характерни иновативни решения в борбата срещу коронавирусa, светът насочва погледа си към Израел. Във време, в което все повече държави обявяват извънредно положение, Израелските иноватори дават своя принос в борбата срещу коронавируса и неговото разпространение. Посолството на Израел в България представя част от проектите

Кал до глезените, нахвърляни строителни материали, бръмчене на ъглошлайфове. Така изглежда новата лаборатория за коронавирус в Пловдив, която трябва на 8 април да заработи според съобщението на Националния оперативен щаб. Конструкцията е вдигната за седмица. Направена е от метал и панели. Вътре е с 5 помещения и WC