Най-важната тайна на човечеството е на път да бъде разкрита

Най-новият роман на Хавиер Сиера - “Невидимият огън”, ще бъде представен у нас лично от писателя

Понякога една - единствена дума е достатъчна, за да преобърне човешката съдба. Доказва го и историята, описана в най-новия роман на Хавиер Сиера - “Невидимият огън” (ИК “Хермес”).

Сюжетът разказва историята на Давид Салас - най-младия преподавател по лингвистика в Тринити колидж в Дъблин. Той тъкмо е приключил с дисертацията си и заминава на почивка в Мадрид. Там има среща със старата приятелка на дядо си – Виктория Гудман.

Лейди Гудман е известна писателка и води курсове за хора, изкушени от литературата. Задачата им е по страниците на стари книги да търсят следи за местонахождението на свещения Граал. Те обаче не подозират колко опасно е заниманието им и какви последици може да има. Докато един от тях не е намерен мъртъв.

Давид се впуска в разплитането на мистерията заедно с Паула – красивата асистентка на лейди Гудман. Следват закътани в Пиренеите романски църкви, художествени колекции в Барселона, древни ръкописи и необясними кодове, издълбани в камък.

С тази история “Невидимият огън” на Хавиер Сиера печели престижната награда “Планета” през 2017 г. и се нарежда сред най-продаваните заглавия в Испания, като надминава дори “Произход” на Дан Браун.

Писателят вече е познат на българските читатели с романите “Тайната вечеря”, “Тамплиерските порти”, “Египетската тайна на Наполеон” и други. През 2006 г. “Тайната вечеря” излиза на шеста позиция в класацията на “Ню Йорк Таймс” за най-продавани книги, като става първият испански роман, постигнал този успех в САЩ.

Хавиер Сиера сам ще представи най-новата си книга у нас. Премиерата ѝ в София ще е на 10 март (вторник) от 18,30 ч в Книжен център “Гринуич”. На 11 март авторът ще гостува и в Пловдив, където ще се срещне с почитатели от 18,00 ч в Kултурен център – музей “Тракарт”.

“Невидимият огън” излиза на пазара на 4 март.  

Тънкостите на романтиката и обаянието вече не са тайна

Джейми Кат Калън издаде тайната на французойките в бестселъра “Французойките не спят сами”. Сега в “Парижката школа по чар” (ИК “Хермес”) повдига завесата още повече и разкрива подробности за традициите и светогледа, залегнали в основата на легендарния френски стил и начин на живот. След множество посещения в страната и общуване с французи писателката е категорична, че сърцето на културната им традиция е идеята да внесеш чар във всичко – от личния стил и дребните детайли във всекидневието до безупречните маниери и отношенията с околните.  


Вижте класацията на най-купуваните книги на "Хермес" тази седмица: 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене