Адвокатите на актрисата Лори Лафлин с доказателства за невинността й

ЛОРИ ЛАФЛИН СНИМКА: Ройтерс

Адвокатите на американската актриса Лори Лафлин и съпруга й, дизайнера Мосимо Джанули твърдят, че нови доказателства оневиняват напълно двойката, обвинена в даване на подкупи, за да учат дъщерите им в университета на Южна Калифорния, съобщи Асошиейтед прес.

Прокурорите са предоставили на защитата писмени показания от самопризналия се за водач на мрежа за незаконно записване на студенти, според които Лафлин и съпругът й са направили законни дарения, а не са давали подкупи.

"Това закъсняло откритие...разбива тезата на правителството и показва, че то неправомерно не разкрива ключова оневиняваща информация и полага усилия да "победи на всяка цена", вместо да се придържа към задължението си да служи на правосъдието", пише адвокат Шон Бърковиц в жалба до съда, предава БТА. 

Тя бе внесена преди в съд в Бостън в четвъртък да бъде проведено заседание по делото за корупция в приема на студенти в учебното заведение. На заседанието се очаква съдията да насрочи дати за съдебни заседания по делата срещу родители, които още не са приключили.

Лафлин, която е известна с ролята си в "Пълна къща", и съпругът й са обвинени, че са платили 500 000 долара, за да запишат дъщерите си в университета като членове на отбора по гребане. Според обвинението парите били дадени чрез фалшива благотворителна организация, ръководена от образователния консултант Рик Сингър. Той вече призна вината си.

Новата информация, предоставена на защитата, включва писмени записки на Сингър за разговорите му със следователите от ФБР за какво е казал по телефона на родителите, пише Бърковиц. В записките Сингър посочва, че от ФБР поискали да излъже, че е казал на родителите, участвали в схемата, че дават подкупи, а не законни дарения за учебното заведение, твърди адвокатът.

Над 50 души бяха обвинени в даване на подкупи в престъпната схема. Актрисата Фелисити Хъфман, известна с ролята си в "Отчаяни съпруги", бе осъдена на 14 дни затвор, глоба от 30 000 долара и 250 часа обществено полезен труд. Тя призна, че е платила 15 000 долара подкуп.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене