"Интер" среща испанска изненада

Играчите на "Хетафе" се справиха на "Йохан Кройф Арена"

Италианският гранд "Интер" ще продължи пътя си в турнира Лига Европа срещу наглед отново лесен съперник. След като преодоля безпроблемно "Лудогорец", тимът от Милано ще се изправи срещу испанския "Хетафе" на 1/8-финалите през март.

"Хетафе" не е сред отборите, които имат големи амбиции в Примера дивисион, нито някой ги слага сред фаворитите в европейските турнири, но въпреки това испанският тим отстрани "Аякс" след общ резултат 3:2 в своя полза.

Предстоящите битки все още не вълнуват фаворитите, които са съсредоточени в предстоящите мачове от родните си първенства. Водещият "Интер" Антонио Конте до момента от настоящия сезон в Европа ще помни дълго мача срещу българските "орли", но най-вече заради празните трибуни. "Да се играе без публика е потискащо и може би е една от причините да не разгърнем потенциала си - коментира Конте. - Разбира се, от "Лудогорец" бяха подготвени и ни създадоха доста трудности, те са добър отбор и го показаха в двата мача. Но сега ни предстоят битки в Серия "А", преди да мислим за следващия си съперник в Европа."

На "Манчестър Юнайтед" също се падна непретенциозен съперник в лицето на австрийския ЛАСК. Тимът от Линц се пребори срещу АЗ "Алкмаар".

В неделя е дербито между "червените дяволи" и "Ливърпул", което вълнува Оле Гунар Солскяер повече. Преди 10 месеца в Града на "Бийтълс" "Юнайтед" претърпя срамно 0:4 от "Евертън" и Солскяер се връща там с този спомен. "Това бе най-голямото ми унижение като треньор, но този път искам да си тръгна в добро настроение", заяви норвежецът.

Жребият за 1/8-финалите в Лига Европа

"Истанбул Башакшехир" - "Копенхаген"

"Олимпиакос" - "Уулвърхамптън"

"Глазгоу Рейнджърс" - "Байер"

"Волфсбург" - "Шахтьор" (Донецк)

"Интер" - "Хетафе"

"Севиля" - "Рома"

ЛАСК - "Манчестър Юнайтед"

"Айнтрахт" или "Залцбург" - "Базел"

Забележка: Мачът "Айнтрахт" - "Залцбург" е довечера.

Сблъсъците ще се проведат в две срещи, като първите мачове са предвидени за 12 март, а реваншите - за 19 март. Двубоите традиционно ще започват в 19:55 часа или 22:00 часа българско време. Жребият за 1/4-финалите и 1/2-финалите пък ще се състои на 20 март.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене