Христо Димитров си взе сбогом със сцената с последен солов танц

Създателят на ансамбъл “Българе” прекрати танцовата си дейност.

Христо Димитров - най-известният и обичан наш хореограф, се раздели със сцената в четвъртък вечерта в зала 1 на НДК, където за втори път бе представен спектакълът “Тайната “Българе” - седем неразказани истории”. На финала над 4000 зрители, станали на крака, дълго аплодираха създателя и продуцент на ансамбъл “Българе”, който прекратява танцовата си дейност като солист на ансамбъла. Биографичният спектакъл проследи най-доброто, представено през годините от Димитров и ансамбъла му.

“Тайната “Българе” е спектакъл, създаден именно за бенефиса на Христо Димитров през октомври м.г., когато той отпразнува своя 50-годишен юбилей и танцува прощалния си танц на сцена. Мнозина тогава не успяха да си вземат билети. Затова през ноември на благотворителен търг за набирането на средства за друг спектакъл - “Черноморски пирати”, актьорът Бен Крос откупи офертата за най-последен танц на сцена на Христо Димитров и избра това да се случи в НДК.

“Разделям се със сцената с болка, но и с удовлетворение, че през тези 18 години създадохме нещо стойностно и красиво! Бог да пази България! Амин!”, написа след последния си танц Димитров във фейсбук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене