Теодора Духовникова: Няма страшно! Днешният свят ще се справи!

Теодора Духовникова, една от най-обичаните български актриси, която винаги е била социално ангажирана и е изказвала открито своята позиция по десетки въпроси, написа в социалната мрежа мнението си и за настоящата ситуация. 

„Избягвам да влизам често във ФБ и това ми действа по-добре от десет дози мента, глог и валериан на ден. Не искам да коментирам невероятните теории на конспирациите за отнетите ни свободи, нито циничните ни коментари за новия Медицински експертен съюз, нищо и никой не искам да обиждам в този момент. Само искам да кажа, че за първи път в живота си съм “Браво” на тази държава, която обикновено и с пълно право недолюбваме. Мерките, които този кризисен щаб взе, в началото изглеждаха налудничави, бяха смели, бяха дори нахално строги, но както виждаме от опита на останалите европейски страни - абсолютно навременни, а не след дъжд качулка. Дори държавите, които доскоро държаха на “избираме масов имунитет” - Англия, Холандия, от вчера съвсем не мислят толкова експериментално и смениха курса. Нямам представа защо на нас като никога ни се получи толкова добре и толкова навреме. Може би защото сме “патѝло”, бая се е страдало по тия земи, бедни сме, знаем си кусурите, знаем на какъв хал ни е медицинската система, нямам наистина представа защо, но това, което направихме, е това, което много по-гъзарски държави от нас съжаляват, че не направиха по-рано (невероятно е дори, че се чувам, че го казвам!!!).
Радвам се за новия Медицински експертен съвет. Не знам дали знаете кой е професор Коста Костов, какъв специалист, какъв философ, какъв хуманист е и колко хиляди човешки живота е спасил. Радвам се, че и доцент Мангъров е в този съвет - алтернативните мнения винаги са от полза, а не във вреда в такива извънредни обстоятелства. Радвам се на всички изключителни специалисти и имена в този съвет, които застават с имената и с всичките си знания за “ползу роду”, дет се вика. Изобщо, едно голямо благодаря на всички лекари, сестри, фармацевти, защото, ако нещо не дай Боже се случи, нали знаете, че на тяхната врата ще почукаме.

И няма страшно. Аз вярвам, че с всяка седмица лекарите, учените, вирусолозите, микробиолозите по света знаят все повече и повече за този вирус и както никога досега в човешката история те обменят непрекъснато своя опит и знание. Кой свят, ако не днешният, супер дигитален, супер свързан и супер съпричастен в тоя точно момент, свят, който не иска да жертва безкрайно дълго най-милото си - пазарите и икономиките си, ще успее да се справи по-добре и по-бързо с този вирус?

Доколкото разбирам, от нас се иска малко. Да им дадем време. Да не се изсипваме наведнъж по болниците, да се кротнем малко, да борим някак паник атаките и апокалипсиса в главите ни.

И всичко ще бъде наред.
Абсолютно вярвам."



MILA.BG също призовава: Останете си вкъщи! От нас се иска малко.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене