"Народният театър" кани и децата в кампанията си "Препрочитаме Вазов"

Много актьори четат части от различни произведения на Иван Вазов за кампанията, с която се отбелязва 170-ата годишнина от рождението на писателя.
СНИМКА: БНТ

Екипът на Народния театър покани най-малките да се включат в кампанията, с която тази година отбелязва 170-ата годишнина от рождението на Иван Вазов. Сега, във времето, в което всички са призовани да стоят вкъщи, родителите могат да научат своите деца на две от стихотворенията на големия ни поет - "Аз съм българче" или "Молитва". След това да ги заснемат в кратки видеа и да ги пратят до Народния театър. Така те могат да бъдат включени в инициативата "Препрочитаме Вазов". В нея клипове с артисти, журналисти, политици, учени, които представят различни части от творчеството на големия писател, вървят по БНТ и във фейсбук страницата на театъра.

"Скъпи майки и татковци, баби и дядовци! Как общувате с децата, на какво ги учите, затворени в домовете си? Играете ли с тях, разговаряте ли с тях, четете ли с тях? Тъй като сме на Ваша страна, ви приканваме да помогнете на децата си да научат наизуст едно от Вазовите стихотворения - „Аз съм българче“ или „Молитва“. Двете стихотворения, освен прекрасния и звучен ритъм, носят в себе си и чистата, наивна, първозданна енергия на думите, която е съзвучна с детската душа и съвпада с красивата яснота на детски свят.

Майки и татковци, баби и дядовци, достатъчно е многократно да препрочитате на глас пред децата едно от Вазовите стихотворения, за да попие и покълне то в детското съзнание, да остане там като смисъл и опора. Ще се удивите колко лесно децата ще научат стихотворението наизуст – е, тогава ги снимайте с мобилните си телефони или камери и ни изпратете клип с изпълнението на: [email protected]", призоваха от театъра.

Инициативата “Препрочитаме Вазов” започна на националния празник Трети март. От тогава стартира излъчванията на кратките видеа, които се въртят по три пъти на ден в програмата на обществената телевизия. Те ще се излъчват в продължение на 4 месеца - до 9 юли, когато е рожденият ден на патриарха на българската литература.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене