Михаела Маринова: Да скъсаш с някого, неправилен за теб, е знак, че обичаш себе си

„Как я караш, Мишка?“

„Готвя, ама нищо с включено сиренце. Правя мусака“, отговоря със скрита насмешка Михаела Маринова. Мишка всъщност е начинът, по който всеки чужденец се обръща към нея на галено – доказано от един лагер за писане на песни, който изкарахме заедно на Боровец с автори от всички краища на Европа. Виждам я във FaceTime, със спортен екип, вързана на опашка коса и без грим. Отсипва брашно за застройка. С половинката ѝ Александър са заедно под карантина и рестартът на кулинарните им състезания е едно от нещата, в които се преоткриват. Редуват се – единият пазарува, другият готви нещо изненадващо и на финала се оценяват. Апартаментът им е разделен на стаи за създаване на музика, фитнес и игри, релакс и кулинария. Между артист и футболист цари подозрителна хармония след две седмици изолация. Освен любов по време на коронавирус тук се случва и нещо по-голямо – Михаела пусна дебютния си албум „Стъпка напред“ („Вирджиния рекърдс“) напук на парализирания културен живот и затворените клубове. „Мечтите не се отменят, Над. Особено ако си работил толкова здраво. А музиката е нещо суперспециално, тя обединява, кара те да се чувстваш прегърнат и разбран, нищо че сме под карантина. Уж разделени, но единни в песента. Хората в Италия за това пеят по балконите в момент на апокалипсис“, нарежда кротко Михаела и гласът ѝ леко трепва от вълнение.
И тя като повечето популярни музиканти у нас пренесе контакта с публиката в социалните мрежи, направи и лайвстрийм концерт в YouTube. Странно ѝ е да чете коментари в знак подкрепа, вместо за чува аплодисменти, но е щастлива. Отдръпва се от печката и превключваме на храна за душата. От първо лице.

„Стъпка напред“ към мечтите

Щастлива съм, че имам верни съмишленици като Павел Николов - моето музикално братче, с което сме от ден първи в студиото и се разбираме само с поглед. По албума работих и с Венцислав Чанов, който за мен е просто Венцара, още един боен другар, с който трептим на една честота в музиката. Благодаря и на Веселин Николов – Весо, който се включи като бийтмейкър. Албумът съдържа 13 песни, от които 6 са напълно нови и нечувани.
Най-новият ми сингъл „Страх от самота“ е първият, създаден изцяло по моя музика и текст. Вдъхновен от тежка раздяла. Сега ще си кажеш: „Ти си само на 21, какво толкова драматизираш и имаш да казваш за любовта?“. Според мен истинската емоция зависи от интензитета на преживяното и от опита, а не от възрастта. Чувствах я толкова лична и в началото имах страх да я споделя с когото и да било. Текстът на „Страх от самота“ отлежаваше няколко години в музикалното ми чекмедже, преди да събера смелост да я запиша и пусна на Саня в съвсем суров вид. Бяхме започнали работа върху албума и знаех, че тази песен трябва да влезе в него. Когато я чу, тя реагира супервъодушевено и ми даде да разбера, че в правенето на музика няма място за страх и в този процес никога не съм сама. Посланието е универсално - да не губим времето си с неправилните хора само защото ни е страх да останем сами. Да прекъснем едни токсични отношения, които вадят най-лошите ни черти на показ, е знак, че обичаме себе си и знаем какво искаме от любовта. Само така можем да си дадем шанс да намерим истинската.

Любовта

"Александър е моят най-голям фен. И аз, и той сме се прицелили към големи стадиони. Подкрепя ме и няма търпение за бъдещето. През повечето време пътуваме или сме много далеч един от друг, защото отборът му е във Велико Търново. Липсваме си много, но сега сме заедно под карантина и наваксваме изгубените моменти. Обичаме да правим всичко заедно, от почистването на дома ни до гледане на филми, четене, играене на игри, готвене, спортуване, включително и слушане на музика.
Не минава и ден без мил жест. Любовта ни се крепи на непринуденост, цел, доверие и подкрепа. Александър твърди, че албумът ми е едно бижу, което ще донесе щастие на много хора в този труден момент. Естествено, в проекта имам песен за него. Тя е „закачлива и те кара да се движиш педя над земята, точно като влюбването".

зад кулисите на снимикте на клипа "Страх от самота"
зад кулисите на снимикте на клипа "Страх от самота"
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене