Евровизия 2020 с нов формат - двучасов концерт без състезателен характер

Всички 41 изпълнители, които трябваше да участват на Евровизия тази година

Макар че отмениха международния песенен конкурс тази година, организаторите му обявиха, че Евровизия ще има, макар и в различен формат.

Вместо в три вечери - с два полуфинала и един финала, Евровизия 2020 г. ще бъде еднократен спектакъл под името "Европа Блести със Светлина". Той ще се проведе в деня, в който трябваше да бъде големият финал на Евровизия - на 16 май, събота, от 21 ч.

Спектакълът ще почете всички 41 песни, които трябваше да участват в конкурса, но без да има състезателен характер. Сред тях ще е и българското предложение Tears Getting Sober в изпълнение на Виктория Георгиева. Водещи на концерта ще са холандските представители в конкурса от различни години Шантал Джанзен, Едзилия Ромбли и Джан Смит.

Шантал Джанзен, Едзилия Ромбли и Джан Смит, които са представяли Нидерландия в Евровизия през години, ще водят спектакъла на 16 май.
Шантал Джанзен, Едзилия Ромбли и Джан Смит, които са представяли Нидерландия в Евровизия през години, ще водят спектакъла на 16 май.

Организаторите планират да включат в спектакъла всички певци, които трябваше да пеят на Евровизия тази година, от техните страни от цяла Европа. И всички те заедно да изпълнят хит от историята на конкурса с нов текст, който да е адекватен на ситуацията, в която се намират всички хора по света.

Очаква се спектакълът да продължи около два часа и в него да вземат участие някои иконични имена за Евровизия. Акцент в него ще се постави и върху всички, които са засегнати от кризата с коронавируса, както и върху хората, които са в челните редици за борбата с нея, обясниха още организаторите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене