"Жизел", "Дон Кихот" и "Атила" тази седмица онлайн от Софийската опера

Над 150 хил. зрители са се насладили на онлайн спектаклите на Софийската опера за 15 дни. Това става възможно с най-новата инициатива на Софийската опера „SOFIA OPERA PEARLS STREAMS“, създадена по идея на режисьора и директор на операта  Пламен Карталов. 

Общо показаните спектакли до този момент са седем. Това са: оперите „Борислав“ от Маестро Георги Атанасов, „Дон Кихот“ от Жул Масне, „Джоконда“ от Амилкаре Понкиели, „Трубадур“ от Джузепе Верди и „Набуко“ от Джузепе Верди, и балетите – „Корсар“ от Адолф Адам и „Баядерка“ от Лудвиг Минкус - все перли от богатия репертоар на театъра.

И през април операта ще продължи да радва своята публика и да привлича и нови почитатели от цял свят, като публикува спектаклите си  на официалния си сайт: http://www.operasofia.bg , Facebook и Youtube.

Още този петък, 3 април, от 17,00ч. ще бъде излъчено представлението "Жизел" по музика на Адолф Адам и с участието на: Марта Петкова, Емил Йорданов, София Цуцакова, Боряна Петрова, Джон Абенанти, Венера Христова, Памела Пандова. Диригент е Борис Спасов, хореографията е дело на Ж. Корали, Ж. Перо, М. Петипа, а редакцията - на Л. Лавровски. 

Постановка и режисура - Петър Луканов /Запис от 27.10.2019/

В събота по същото време пък почитателите на оферата ще може да се насладят на "Дон Кихот" по музика на Лудвиг Минкус. С участието на звездите на Болшой театър - Екатерина Крисанова и Иван Василиев и солистите на Балетната трупа на Софийската опера - Цецо Иванов, Боряна Петрова, Венера Христова, Памела Пандова, Милена Тодорова, Кирил Иванов, Георги Аспарухов, Еленко Иванов, Ивана Харизанова и др.

Диригент е Павел Клиничев от Болшой театър, а постановката и режисурата са дело на  Петър Луканов /Запис от 19.10.2019г./

"Атила" от Джузепе Верди ще бъде излъчен в неделя от 16 ч. 

С участието на световния бас - Орлин Анастасов, Венцеслав Анастасов, Радостина Николаева, Венцеслав Анастасов, Даниел Дамянов, Димитър Станчев, Пламен Папазиков и др.

Диригент е Алесандро Санджорджи, режисьор - Пламен Карталов. Записът е от 2011г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене