Болният от коронавирус Идрис Елба - най-сексапилен мъж в света

Идрис Елба и съпругата му са заразени с коронавирус.

Актьорът се учи да свири на китара, за да прави серенади нa любимата си по време на карантината

“Това е пълна дивотия!” Така ядовито британската кинозвезда Идрис Елба отговори на твърдения в мрежата, че му е платено да каже, че е заразен с коронавирус. “Срамно е да се говори така, нямам никаква полза да съм болен”, казва 47-годишният актьор.

Той бе сред първите знаменитости, застигнати от заразата. За болестта на Елба стана ясно на 16 март, когато тестът му се оказа положителен. Актьорът увери феновете си, че всичко е наред със състоянието му, но се налага да спазва карантина.

“Сега е време за

солидарност, време

е да мислим

един за друг”,

каза чернокожият красавец и призова всички хора да си останат у дома и да не се поддават на паника.

Няколко дни по-късно се разбра, че и Сабрина, 29-годишната му съпруга, също се е заразила с новия вирус. Тя обясни, че е искала да остане с мъжа си в периода на изолация, за да се грижи за него, и не съжалява.

Двамата с Идрис Елба дадоха интервю за новото предаване на Опра Уинфри в “Епъл Ти Ви плюс” от Ню Мексико, където той снимаше новия си филм, преди да се разболее. Сабрина заяви, че се чувства здрава, няма симптоми, но тестът ѝ е положителен. Семейството разкри, че търси хубавите моменти в карантината, защото имат повече време един за друг. Идрис Елба започнал да се учи да свири на китара, за да прави романтични серенади на Сабрина. 10 дни след самоизолацията британската звезда обяви, че състоянието му не се е променило и всичко е наред.

Известната двойка получи доста критики в интернет, че не спазва правилото на социалната изолация. Идрис обаче смята, че двамата

с жена му са поели

“пресметнат риск”,

като са останали заедно

Всъщност със Сабрина, която е канадка от сомалийски произход, са семейство отскоро, макар да са неразделни от 2017 г. Миналата година през април те вдигнаха тайна сватба в Маракеш, която продължи 3 дни, a правото да публикува сватбените им снимки получи единствено британският “Вог”. Тогава Идрис сподели, че Сабрина напълно е променила схващането му за брака и нежеланието му да е обвързан след две неуспешни женитби.

Идрис, чието истинско име е Идриса Акуна Елба, е роден на 6 септември 1972 г. в Лондон в семейство на африкански имигранти.

Баща му е от

Сиера Леоне, а

майка му - от Гана

Започва да се изявява на сцената още в началното училище, а по-късно заработва по някой паунд, като помага на чичо си в бизнеса му на сватбен диджей. На 19 г. сам става диджей в лондонските нощни клубове под псевдонима Биг Дриис. 3 години по-рано се изявява и като мениджър, като създава собствено студио и организира участия на млади диджеи. Музиката остава негова голяма любов през целия му живот. Елба миксира саундтрака на филма “Книга за джунглата” през 2016 г., като дава гласа си и на тигъра Шир Хан.

С диджействане обаче младият Идрис трудно си плаща сметките за квартирата и другите разходи. Затова между 1989 и 1990 г.

работи нощем

на конвейера в

завода на “Форд”

в Дагенъм. Горе-долу по това време печели стипендия за Националния младежки музикален театър, където започва да учи актьорско майсторство.

Пътят му към славата започва в края на 90-те години. През 1995 г, получава малка роля в сапунена опера за лекарите от викторианската епоха. Там играе красавец крадец, който губи жена си при раждане и трябва да се грижи за новородената си дъщеря. Оттогава става чест участник в телевизионните сериали, като паралелно развива и театралната си кариера.

В следващите 7 години чернокожият актьор свързва името си с 20 тв проекта. Известност обаче му носи многосерийната детективска драма “Наркомрежа”, излъчвана между 2002 и 2008 г., където играе умен и безпощаден наркотърговец.

През 2008 г. Идрис Елба се снима в “Рокенрола” на Гай Ричи заедно с Джерард Бътлър и Том Харди. Неговият персонаж направо очарова зрителите. Същата година е номиниран за първи път за наградата на гилдията на актьорите в САЩ за ролята си във филма на Ридли Скот “Американски гангстер”.

Още един сериал, в който талантливият лондончанин играе, печели сърцата на публиката в цял свят - “Лутър”. В него Елба е следовател, използващ нетрадиционни методи на работа.

Изпълнението му

носи “Златен глобус”

и няколко номинации

за наградата “Еми”

Успехът на “Лутър” привлича вниманието на холивудските режисьори и през 2011 г. британецът се превъплъщава в Хаймдал - пазителя на моста и вратите на Асгард в касовия филм “Тор: Богът на гръмотевиците”. Тази лента се превръща в най-големия търговски успех на актьора.

Следват “Тор: Светът на мрака” през 2013 г. и “Тор: Рагнарок” през 2017 г.

През 2012 г., Елба отново работи с Ридли Скот, този път в научнофантастичния “Прометей”, където си партнира с Шарлиз Терон. Малко след това се заговаря, че той е

кандидат да изиграе

новия Джеймс Бонд,

но отказва ролята

Така тя отива при Даниел Крейг.

И без Бонд предложенията валят едно след друго и актьорът поема предизвикателството да изиграе Нелсън Мандела в биографичния филм “Дългият път към свободата”. През 2017 г. му поверяват главната роля в дългоочакваната екранизация на “Тъмната кула” на Стивън Кинг, където като Последния стрелец се изправя в епична битка за съдбата на Вселената срещу Човека в черно (Матю Макконъхи). 

Звездната двойка на гала вечер в музея Метрополитън.
Звездната двойка на гала вечер в музея Метрополитън.

Със своите 195 см височина и 92 кг през 2018 г. Идрис Елба бе обявен от списание “Пийпъл” за най-сексапилния и желан мъж в света. “Това беше прекрасна изненада, егото ми скочи нагоре”, каза тогава кинозвездата. Две години преди това пък сп.

“Тайм” го включи

сред 100-те най-влиятелни

личности на планетата

Преди Сабрина очарователният британец има два провалени брака.

Първата му съпруга е датчанката Хана (Ким) Норгаард. Двамата са семейство в продължение на 4 години и имат дъщеря Исан. Момичето живее с майка си в Атланта, където актьорът също има къща, за да може да го навестява.

Бракът му със Соня Хамлин продължава едва 4 месеца. Второто му дете - синът Уинстън, който е роден през 2014 г., е от приятелката му Наяна Гарт, с която се разделят, без да са се обвързвали официално.

Идрис Елба е голям футболен фен и боготвори любимия си отбор “Арсенал”. Независимо че е изключителен спортен тип, по време на карантината си актьорът разкри, че цял живот е

страдал от астма,

което го поставя в

рисковите категории

за коронавируса

През 2016 г. за цялостната му дейност кралица Елизабет II го награди с Ордена на Британската империя. От 2009 г. актьорът е говорител и посланик на благотворителната фондация на принц Чарлз, която се бори срещу младежката престъпност.

Tой разкри и друг свой талант - на кикбоксьор и майстор на смесените бойни изкуства. В документалния филм от 2017 г. “Идрис Елба: Боецът” са заснети тренировките му в продължение на една година, в която актьорът се готви да излезе на професионалния ринг. Това се случва и той печели дебютния си мач.

Елба

подобрява рекорд

за скорост с кола

в изпитанието “Летящата миля”. На волана на “Бентли континентал” лондончанинът развива 290 км в час на плаж в Уелс и подобрява постижение, поставено през 1927 г. То също е документирано в лентата “Идрис Елба: Без граници”.

Идрис Елба и

съпругата му

Сабрина са

заразени с

коронавирус, но не се разделят един от друг.

Британският актьор и жена му на галавечер в музея “Метрополитън” в Ню Йорк.

СНИМКИ: РОЙТЕРС

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене