Дичо купил теста за бременност на Карина, така разбрали, че ще имат второ дете
03 Април 20201120

Заради пандемията жена му е в параграф 22 - задължителните прегледи сега са забранени

В края на юни певецът Дичо и половинката му Карина Попова, която нашумя с участието си в кулинарното шоу “Мастършеф”, ще станат родители отново. Тогава се очаква да се появи втората дъщеря в семейството им, след като вече имат 5-годишно момиченце. Щастливите родители са избрали и име, но засега предпочитат да го запазят в тайна.

Най-развълнувана от новината, че щъркелът ще дойде пак в дома им, е първородната дъщеря на Дичо и Карина – Ариел. Преди дни тя отпразнува петия си рожден ден и освен че вече е голяма, ще става и кака.

“За нея е най-голямото вълнение. Все пак това да си кака, си е титла. И я носи с гордост”, казва Карина. Тя и Дичо решили постепенно да я подготвят за новината, че се очаква ново попълнение в семейството. “Честно казано, беше ми трудно да измислим как точно да й кажем, но тя чуваше, че си говорим. В първите дни бяхме решили да не ѝ обясняваме, най-малкото първите месеци са такива, в които по принцип не се казва. Искахме всичко да е сигурно. Но в някакъв момент тя чу, че си говорим, и ѝ съобщихме”, разказва Карина. Истинското осъзнаване за Ариел обаче дошло с наедряването на майка ѝ. Сега обича да гали коремчето ѝ, да усеща как мърда бебето вътре и да му говори. И е много щастлива от предстоящата среща със сестричката си.

За Дичо обаче не била чак такава изненада новината за втората бременност на Карина. Дори той отишъл да ѝ купи теста за бременност. След като тя го направила, щастливите родители заедно видели двете чертички на теста. И макар мечтата на повечето мъже е да имат синове, с които да играят футбол, Дичо се радва, че новото попълнение пак ще е момиче.

“Като гледам как е тръгнала работата, ще трябва да шием рокли. А и къде ти футбол, те не играят вече. Сега, като го забраниха, момчетата ще забравят да го играят”, казва с усмивка певецът.

Преди повече от 5 години, когато разбират, че ще стават родители за първи път, Дичо и Карина подготвят специални картички с ехографска снимка, които подаряват на най-близките и така съобщават новината. Сега не полагат чак такова старание, но поднасят благата вест на майката на Карина в особено специален момент.

“Отидохме на рожден ден на майка ми неподготвени, без подарък и решихме, че ще компенсираме, като ѝ съобщим новината”, разказва с усмивка бременната Карина. Тя допълва, че тази бременност била неочаквана за тях. “Не, че не сме го искали, но не сме и очаквали. Бяхме решили, че няма да се пазим, и ако стане”, признава красивата кулинарка, но не крие радостта си от новината.

Бременността по време на коронавирусна пандемия се оказва предизвикателна не само за Карина, а и за останалите бременни в държавата. 

“Китаристът на Дичо очаква бебе до дни и сме близки с неговата жена. Тя в момента има страхотни проблеми от това, че нямаше кой да ѝ издаде болничен, излизайки по майчинство. Задължителните прегледи в последните дни също не са ѝ направени. Това малко започва да ме плаши. Защото си казвам: До юни има време, но от друга страна, всички казват, че не е ясно какво ще се случи дотогава. Аз бях предприела едно африканско пътуване и дълго време нямах възможност да отида на преглед. Като си дойдох, пак не мога да отида и реално ми се събира много дълго време, в което не ме е видял лекар. И това, че в момента нямам спешна нужда, не значи, че все пак не трябва да ме види специалист”, възмущава се Карина и казва, че това е параграф 22 – месечните прегледи са задължителни за бременните, а сега са им забранени.

“За да се родят

здрави деца, някой

трябва да ги

прегледа тези жени

Моя приятелка до последно не знаеше дали бебето ѝ се е обърнало, защото никой не я погледнал на ехограф. Ако тръгне да ражда и бебето не се е обърнало, може да се получат жестоки усложнения”, казва Попова. Тя обяснява, че в момента здравната каса не позволява прегледи и изследвания на бременни, но в частни лаборатории няма проблем да се изследваш. Тя самата си платила за кръвни изследвания на частно, въпреки че е здравноосигурена.

“А реално ти пак отиваш да даваш кръв. Дали ще се омешаш с хората на опашката в държавната, или в частната лаборатория, не е от значение. Просто държавата си спестява тези пари, защото аз ги давам от джоба си. И проблемът не е, че аз съм ги дала, мога да си го позволя, но има жени, които не могат”, казва Карина. Освен това много ѝ липсва ходенето – нещо, което по принцип е препоръчително за бременните. Сега обаче също ѝ е забранено заради коронавируса. За да компенсира това, вкъщи с Ариел правят йога и разни други упражнения.

“Разходки от стаята

до балкона и танци”,

допълва Дичо. Той пък свири и пее, но Ариел май не проявява много интерес към занаята на баща си. Тананика си, но не я влече много. “Аз на 2,5 г., като съм запял, и не съм спрял, то си проличава. Ако се хване за китарата или за пианото, по-лесно ще разбера дали има талант, ама не се хваща”, казва Дичо и допълва, че повече я влече танцуването: “Танцьорка ще е”.

Въпреки крехката си възраст Ариел практикува 4-5 вида танци – посещава уроци по художествена гимнастика, ходи на народни и на бални танци, както и на модерни.

“За 5-годишна е много добра”, хвали се гордият татко.

Покрай карантината танцуват вкъщи, гледат да се движат и да уплътняват времето с интересни занимания. Освен това си измислят разни игри, учат я на буквите, както и да чете и пише. Дичо и Карина намират позитивните страни на изолацията в това, че прекарват повече време с детето си и му обръщат повече внимание. 

“Това е хубав момент да се съберат семействата, да видят дали могат да са заедно, как се градят нещата, как се възпитава детето без детска градина. Много неща и предизвикателства”, казва с оптимизъм Дичо. Но пък имат и своите родителски тревоги.

“Тъжно ми е, виждам, че ѝ е скучно”, казва Карина. Преди дни Ариел имаше рожден ден, за който семейството организирало парти в зала за зимни спортове с изкуствена писта. В деня преди празника обаче е въведена кризисната ситуация и празненството се провалило. Затова вкъщи се събрали само с най-близките.

“Тя не страда за такива неща, слава богу. Не е плакала за това”, казва Карина. В този момент техният малък оазис за излизане на въздух и за различно преживяване е градината на Дичо, в която сеят различни неща.

“Седим на чист въздух, понеже обичаме краставички, чакаме да си ги засадим. Имаме ги и на терасата, и в двора”, казва Дичо. А Карина допълва: “Сега е времето на лука и чесъна, по-нататък ще засадим и други зеленчуци”. Желанието им е да захранят бебето с домашна продукция другата зима.

Карина нашумя с участието си в кулинарното шоу “Мастършеф”, но готвенето е само хоби и страст. Истинската ѝ работа е свързана с рекламния бизнес, който има. И тревогите ѝ в момента са свързани и с него.

“Имам 10-ина човека, които работят във фирмата ми. Оставили сме само по един човек да ходи и аз не мога да отида на място да видя как се случват нещата. Занимавам се с реклама и вероятно ще има много голяма рецесия след лятото. Това е първото перо, което хората ще отрежат от бюджетите си, нормално е да бъде така. Не сме толкова отчаяни, знаем, че ще се оправят нещата”, завършва оптимистично Карина.

Дичо пък сега си припомня детските песнички не само заради очакването на втората си дъщеричка, а и защото записва албум с такива.

“С повечето наши изпълнители правим вече втори диск с детски песнички, стана много готино. Това са най-хубавите песни”, казва Дичо. Сега в домашни условия ще направят нова компилация с детски песнички, защото всички те имат деца и домашни студиа за записване. 

ТЕЛЕЦ: Обрат

ТЕЛЕЦ: Обрат

РАБОТА В началото на седмицата се заредете с добро настроение и погледнете на света с усмивка. Не се разсейвайте с незначителни занимания. Възможен е неочакван обрат, който може да повлияе и на професионалния ви път. От понеделник ще усложните сами работата си заради вашата чувствителност към отправената ви критика

Илон Мъск кръсти детето си на скоростен самолети няма да определя пола му

Илон Мъск кръсти детето си на скоростен самолети няма да определя пола му

Изобретателят има 6 момчета - любовта на неговия живот. Най-голямата му болка е загубата на първородния му син Невада      Александър И петимата му по-големи наследници ходят на училище, създадено от милиардера Х АЕ А-12.Така нарече шестия си наследник бизнес магнатът Илон Мъск и озадачи света. Последните седмици всички говорят за

Радина, Деян и синът им се срещнаха на Витоша с бащата на актрисата (Снимки)

Радина, Деян и синът им се срещнаха на Витоша с бащата на актрисата (Снимки)

Най-после дядото Христо Кърджилов прегърна внучето си Радина Кърджилова, Деян Донков и Христо-младши – техният син, се събраха на Витоша след карантината с бащата на акрисата – художника Христо Кърджилов. Най-после нарушават дистанцията от 2 метра и дядото прегърнал внучето си. Дори играли с топка. “Мама, татко и аз”, шегува се дядото

Тази година абитуриентите по къси панталонки или с официални рокли

Тази година абитуриентите по къси панталонки или с официални рокли

Тази година абитуриентите изтеглиха късата клечка и може да се разминат с баловете. Но пък изпращанията вървят вече с пълна сила. А стайлингът, който може да се види сред дванайсетокласниците, е в двете крайности. Едните са с вечерни рокли и костюми. Използват възможността да облекат тоалетите, които вече са си купили за бала, а пък не е сигурно

Магнитното поле отслабва: аномалията расте между Африка и Южна Америка с 19 км/ч

Магнитното поле отслабва: аномалията расте между Африка и Южна Америка с 19 км/ч

Учените излязоха с шокиращо откритие: магнитното поле на Земята отслабва. Магнитното поле е жизнено важно за живота на нашата планета, тъй като ни предпазва от космическата радиация и заредени частици от слънцето. Голям регион с намалена магнитна интензивност е наблюдаван между Африка и Южна Америка, наречен Южноатлантическа аномалия

Стефан Данаилов приживе купил бордюри за гроба си от същия мрамор като този на съпругата му

Стефан Данаилов приживе купил бордюри за гроба си от същия мрамор като този на съпругата му

Филмов портрет на актьора, от чиято смърт днес се навършват 6 месеца Днес се навършват 6 месеца от кончината на Стефан Данаилов. Цветя ще положат близки и студенти в частния гробищен парк “Бояна”. Там по негова воля той почива до съпругата си Мария. Ще има скромна панихида и преливане с вино, както е по християнските традиции

Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★★★★★
Късмет: ★★★★ Работа: ★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ще е на същото място като клъстър от болници, има и парк 42 години след първата копка и близо 30 г., откакто строежът е напълно спрян, изоставеният бетонен скелет, предвиден за педиатрия, в двора на Александровска болница, ще бъде съборен и на негово място ще бъде изградена напълно нова национална многопрофилна детска болница

ВМРО си ушили специално в червено и черно, БСП, без да се наговарят, бяха в червено Нова мода се забелязва в парламента в последните дни - маските на част от депутатите са в цветовете на партийните им знамена. Народните представители носят маски в пленарната зала в изпълнение на санитарните изисквания за времето на обявената извънредна епидемична

Охрана пази от външни лица етажа в карантинния хотел преди битката в галата на UFC, българският ММА ас минава и втори тест за коронавирус Благой Иванов-Багата се намира от вторник под карантина в хотел в Лас Вегас. Това е част от мерките заради коронавируса преди галата на UFC, част от която ще е и българският ММА ас от световно ниво в смесените

Лебеди в р. Росица - една от първите читателски снимки за проекта "Сърцето ми е тук" на "24 часа"

Актрисата Бети Уайт се шегува: Поддържам се с водка и пържени картофи

98-годишната актриса и звезда на комедия Бети Уайт обича да се шегува, че поддържа младостта си с водка с мартини, въпреки че не я бива особено в пиенето и рядко посяга към чашката

Принц Чарлз плаща за охраната на Хари и Меган в САЩ

Херцогът и херцогинята на Съсекс са започнали да изплащат ремонта на резиденцията си в Уиндзор, който струва два милиона и четиристотин хиляди британски лири

Мацката на Йович показа коремче

Половинката на нападателя на "Реал" (Мадрид) Лука Йович - София Милошевич, не спира с предивизвикателните снимки дори и бременна. Сръбската моделка се пусна по бельо

Китайски учени откриха връзка между климата и коронавируса

Учени от университета в китайския град Ланчжоу са установили, че повече от половината случаи на зараза с новия коронавирус в света са станали в региони със средна температура от 5 до 15 градуса по