Силвия Лулчева: Вирусът ни използва за транспорт. Отказвам да изпълнявам тази услуга

снимка: Мила Иванова

"Здравейте, казвам се Силвия Лулчева, по професия актриса", така започва обръщението на талантливата актриса, което се появи във Facebook страницата на дирекция "Култура" към Столична община.

"У дома съм. След първоначалната категорична съпротива да се озова в домашна изолация, осъзнах, че този вирус, колкото и да е всемогъщ и всесилен, няма крака и използва нас хората за транспорт. Категорично отказвам да изпълнявам тази безплатна услуга", с лека ирония продължава собственичката на един от най-популярните гласове в България.

"Слава богу, не се поддадох на градската паника да се презареждам с храна, защото веднага разбрах, че ако някой гладува в тези дни, то това няма да е тялото, а душата. Много капризна, своенравна и доста деликатна се оказа арестантката - моята душа. Но сега имам ново хоби. Всеки ден си измислям забавления, така че да й правя малки подаръци. И докато някой някъде някога има нужда отново от театър и артисти, си разменяме местата. Вместо вечер да слушам вашите аплодисменти, сега аз ще аплодирам от вкъщи лекари, учители, служители на реда, служители на чистотата, работници в градския транспорт, тези хора, които работят в хранителните магазини, пожарникарите, родителите, които работят от вкъщи, отглеждат децата си и им помагат в онлайн обучението, възрастни, ученици, студенти... Всеки един, който в тези дни показва нещо повече от професионализъм, показва дух, характер и не се поддава на заразата от болестта "Ами другите не спазват правилата, защо трябва аз да ги спазвам", казва актрисата.

"Всеки сам решава какво да направи, така че да предпази себе си и в името на общото благо - аз оставам у дома. Прекрасен ден!", с тези думи завършва актрисата видеото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене