Ситкомът “Всички обичат Реймънд” от самото му начало по “Диема”

Във времето на пандемията много от телевизиите решиха да повторят в програмите си стари, но златни сериали. Така преди няколко дни “Диема” пусна от самото му начало още един такъв - ситкома “Всички обичат Реймънд” - един от най-добрите в жанра до ден днешен.

Сериалът започва да се излъчва за първи път през 1996 г. и завършва през 2005 г. Действието в него се върти около семейството на спортния журналист Реймънд Бароун (в ролята е Рей Романо), който живее с жена си Дебра и трите си малки деца в къща, намираща се през една улица от тази на родителите му. Заради това неизменни герои на бъркотиите около Рей са майката на Рей Мари, баща му Франк и брат му Робърт.

Рей е често безразличен, но и забавно саркастичен. Малко са нещата, които приема насериозно, но са много, около които може да измисли някоя шега във всяка ситуация. Той често избягва да поема отговорностите около къщата или по грижата за децата, както и да отговори за каквото и да било на властната си майка.

Актьорът, който влиза в образа му, е и негов прототип. Рей Романо всъщност вече има утвърдена кариера като тв комик, когато тръгва “Всички обичат Реймънд”. Той дълго време търси подходящия човек, с когото да направят забавен ситком и който да има подобно на неговото чувство за хумор. Докато един ден не среща Филип Розентал. След дълго обсъждане Розентал е силно впечатлен от лудото семейство на Рей Романо и му казва, че ще е най-добре да изградят герой, който е много близо до личността на актьора и да го поставят в подобна на неговата семейна среда. Така и става в сериала.

Рей Романо има брат, който се казва Робърт, както е във “Всички обичат Реймънд”. Но за прототип на образа служи не истинският Робърт, а другият брат на актьора - Ричард.

Отношенията между снахата Дебра и свекървата Мари пък черпят вдъхновение от истинските случки в семейството на създателя на продукцията Филип Розентал.

Много детайли от истинския живот на Романо са повторени в сериала, но не всички, както разказват близките на актьора. “Има много повече целувки, отколкото в истински живот”, казва Романо. А съпругата му Анна допълва с усмивка: “И си говорят много повече, отколкото ние го правим вкъщи.”

Заглавието “Всички обичат Реймънд” идва от една реплика на брата на Романо Ричард. “Един ден през цялото време всички крещяха по мен. Той се прибра вкъщи с трофей и изведнъж всички омекнаха и започнаха да го поздравяват. Всички обичат Реймънд, нали”, разказва братът на актьора. Подобна сцена влиза и в първия епизод на сериала.

“Всички обичат Реймънд” е от 9 сезона, у нас той върви всеки делник от 16 ч по “Диема”.

Малко повече от година след края му, на 12 декември 2006 г., умира Питър Бойл, който играеше бащата на Рей Франк. На 17 април 2016 г. на 90-годишна възраст от този свят си отиде и неговата екранна съпруга Мари - актрисата Дорис Робъртс.

Година по-рано, на 23 април 2015 г., светът е шокиран от новината за самоубийството на Сойер Суитън, който влизаше в ролята на единия от близнаците на Рей Джефри.

В действителност двете момчета и момичето, които играят децата на Рей и Дебра във “Всички обичат Реймънд”, са братя и сестра.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене