Владо Пенев и Теодора Духовникова на сцената на Народния театър и онлайн

Владо Пенев и Теодора Духовникова си партнират в "Бащата".
СНИМКА: НТ "ИВАН ВАЗОВ"

Откъси от 10 от най-хитовите спектакли ще вървят в ютюб

“Бащата”, “Лисичета”, “Братя Карамазови”, “Любовникът” - едни от най-хубавите и въздействащи спектакли с истински звезди в главните роли, може да бъдат гледани дори и сега, в условията на пандемията. Народният театър ще покаже откъси от 10 от най-хитовите си представления и така ще зарадва публиката си от понеделник, 6 април.

Стартът е с “Дивата патица” по Хенрих Ибсен. В пиесата едно завръщане от чужбина ще разкрие неподозирани семейни тайни, а в ролите са талантливите Ана Пападопулу, Иван Бърнев, Валентин Ганев и други. Следва моноспектакълът на Стоян Пепеланов “Даскал” на 9 април. Това е нов прочит на представлението, което първи у нас преди години представи големият Велко Кънев.

Навръх Цветница, на 12 април, театърът ще покаже “Когато гръм удари, как ехото заглъхва” с великолепните Теодора Духовникова, Дарин Ангелов, Иван Юруков, Радина Боршош. Това е втората по хронологичност пиеса на Пейо Яворов и е за психологическите сблъсъци, които предизвикват разрив в едно щастливо семейство.

“Наблюдателите” от Константин Илиев, която за първи път Явор Гърдев постави на българска сцена и именно в Народния театър, ще е онлайн на 15 април, а “Лисичета” по психологическата драма на Лилиан Хелман - на 18 април. Теодора Духовникова, Дарин Ангелов, Иван Юруков и колегите им пресъздават атмосферата в едно семейство от Американския юг, пометено от страшната стихия на парите.

“Бащата” - въздействащата постановка, с която Владо Пенев посрещна 60-ия си рожден ден, ще бъде показана на 21 април. На сцената са още Радина Кърджилова, Юлиан Вергов, Мария Каварджикова, Теодора Духовникова и Константин Еленков, а играта им и сюжетът няма да оставят безразличен никого.

Класиката “Братя Карамазови” на Достоевски, в която Владо Пенев пак играе, и то не една, а две роли, ще е онлайн на 24 април. В нея се поставят въпроси, които са актуални и сега - в какво се е превърнал съвременният човек, в какво вярва и в какво – не.

“Калигула” - спектакълът на Диана Добрева, който скандализира с голите сцени на Деян Донков, може да бъде гледан на 27 април. Актьорът и неговата любима Радина Кърджилова си партнират в друго хитово заглавие на театъра - “Любовникът”. То ще бъде излъчено на 30 април.

За финал - на 3 май, ще бъде показан уникалният спектакъл, в който се срещат театърът, музиката, танцът, балетът и живописта - “Един безумен ден”.

Онлайн излъчванията ще бъдат в рамките на 15 до 30 минути от началните действия на всяка от пиесите. “Записите са направени при премиерите на спектаклите и са част от архива ни”, обясниха от театъра. Ще бъдат излъчвани само откъси заради авторските права, които не позволяват показването на цели представления онлайн. Те ще вървят в ютюб канала на Народния театър. Всяко видео ще започва от 19,05 ч.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене