Андреа Бочели ще е пее в Миланската катедрала за Великден

Андреа Бочели  СНИМКА: Ройтерс

Свещени песнопения в празна катедрала, излъчени в целия свят - италианският тенор Андреа Бочели ще пее в неделя в Миланската катедрала за Великден, предаде Франс прес.

"Преди няколко дни се свързах с Андреа Бочели - заяви кметът на Милано Джузепе Сала в ежедневното си послание във фейсбук. - Той се отзова на поканата ми. Това означава, че ще е в Милано за Великден - в 19 ч. в катедралата ще започнат изпълненията му на свещени песнопения. Катедралата ще е празна, но чрез стрийминг ще предложим изпълненията му на целия свят."

Излъчването ще е в ютюб, оповести в. "Кориере дела сера", който е публикувал изявление на певеца. "Това няма да е концерт, а по-скоро възможност да се помолим заедно - поясни Бочели. - Става въпрос за молитва за Милано и изправения пред болезнено и трагично събитие свят, за да се изпрати послание за любов и изкупление за Великден. Катедралата ще е празна, но се надявам, че ще сме голямо множество, което е свързано посредством интернет и е по-силно от всяка видима дистанция", предаде БТА.

В Италия смъртните случаи от COVID-19 са над 16 500, а заразените с новия коронавирус - над 132 000. Починалите в областта Ломбардия, чийто административен център е Милано, са над 9200, а заразените - над 51 000.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене