Андреа Бочели се разболял от коронавируса, но вече се излекувал

Андреа Бочели пее на Великден в празната катедрала на Милано.

Италиански учен: Вирусът вече е по-слаб

Световноизвестният тенор Андреа Бочели обяви, че ще дари кръвна плазма, защото също е бил заразен с коронавирус и се е излекувал. Певецът отиде в лабораторията на болницата в Пиза, за да даде кръв, която да се използва за научни изследвания. Бочели каза, че е бил без симптоми на заболяването и разбрал, че е заразен, след тест на 10 март. Заразени били и жена му и двете му деца, които също ще дарят кръвна плазма. На 13 април Бочели пя на празния площад пред миланската катедрала и концертът му беше гледан от 2,7 млн. зрители по света.

Междувременно италиански учен обяви, че COVID-19 вече губи силата си и сега е по-малко агресивен. Проф. Арналдо Карузо, председател на Дружеството по вирусология, обяви пред италианските медии, че става въпрос за радикален завой в развитието на вируса след месеците на жертви, заразени и интензивни терапии. Новината за загубената мощ на вируса идва малко след като в лабораторията по микробиология в болницата на Бреша беше изолиран вариант на Sars-CoV-2, който е изключително по-слаб.

“Вирусните щамове, които бяхме свикнали да виждаме през изминалите месеци и които бяхме изолирали, бяха като биологични бомби, способни да унищожат клетките, към които се насочеха, за 2-3 дни. Сегашните щамове се нуждаят от минимум 6 дни, за да започнат да атакуват, или двойно повече време”, казва проф. Карузо пред в. “Джорнале”. Според него тези много по-омекотени вариации на вируса ще станат бъдещето на възможната еволюция на COVID-19. Затова от ден на ден се регистрират все повече положителни тестове, които обаче са много по-слаби отпреди.

Според Карузо случващото се в момента, подобно на това с всички вируси, поразяващи дихателната система, може да се отдаде и на сезонния характер на заразата. “Със стартирането на пролетно-летния сезон тези вируси имат тенденцията да изчезват по причини, които още не познаваме, както и не знаем защо тръгват през ноември-декември.”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене