Виенската опера обяви следващия сезон, Соня Йончева и Красимира Стоянова в афиша

Соня Йончева

Виенската държавна опера обяви програмата си за следващия сезон, който почва на 7 септември, независимо от неяснотите около коронавируса. За тази дата е насрочена премиерата на “Мадам Бътерфлай” от Пучини.

Общо 10 премиери са предвидени за сезона, като операта, ръководена от новия си директор Богдан Рошчич, предвижда да свали от репертоара си легендарни постановки и да ги замени с нови. Една от тях е “Кармен” на Франко Дзефирели, която се играе повече от 30 години.

Две български участия са предвидени за нови сезон. Соня Йончева е поканена за ролята на Тоска и ще я изиграе в 4 представления през януари и февруари 2021 г. Преди това през декември Красимира Стоянова ще се изяви в четири спектакъла на “Кавалерът на розата” на Щраус, в която играе коронната си роля на маршалката.

Красимира Стоянова
Красимира Стоянова

С България е свързана и една от премиерите. Прити Йенде, която участва в две поредни години в майсторския клас на Райна Кабаиванска в София, ще играе Виолета Валери в нова премиера на “Травиата”, копродукция с Парижката опера. Йенде играе през сезона и в главната роля в “Любовен еликсир” на Доницети. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене