“Провокатор” - съвременен руски трилър със заслужилия артист Максим Матвеев

В главната роля в руския сериал е Максим Матвеев, който има значителен опит на театрална сцена и пред камера.

"Провокатор” е едно от различните заглавия в съвременното руско филмопроизводство. Това е психологически трилър в 16 серии, който е показан за първи път пред публика на търговското изложение в Кан през есента на 2018 г. И още тогава големи американски и японски продуцентски компании купуват правата му, за да правят свои адаптации по него.

Историята в сериала показва как в предградията на модерна Москва психологът Артем практикува “шокова терапия”, убеден, че най-бързото и ефективно лечение за пациентите му е да ги среща брутално с техните страхове.

В същото време в личния му живот цари пълен хаос, след като е осъден на затвор за причиняване на самоубийство на пациент. Когато излиза на свобода, той открива наново практиката си в импровизиран офис в бляскаво здание. Той се опитва да си върне предишния живот, което означава, че иска да се събере отново със съпругата си, да успее да запази лиценза си, да предпази сестра си тийнейджър от гаджето насилник и най-вече да докаже невинността си за смъртта на бившия си пациент.

Артем знае, че пациентът му не се е самоубил, а е бил убит. Нещо повече - знае кой е убиецът му, но събирането на доказателства се оказва нелека задача.

С всеки следващ случай той се доближава все повече до целта си. Макар успешно да помага на пациентите си, като разрешава видимо невъзможните им за разрешаване проблеми, един въпрос не спира да го притеснява - дали ще успее да помогне сам на себе си?

“Провокатор” започва да се излъчва първоначално онлайн в началото на тази година, а телевизионната му премиера е малко след това - на 10 февруари, по Първи канал. Шест дни по-късно той е подновен за втори сезон.

В главната роля в сериала е заслужилият артист Максим Матвеев. Макар, докато учи в гимназия, да възнамерява да кандидатства в медицински колеж, за да стане хирург, той сменя насоката и се отправя към колеж по право. Но една случайна среща променя завинаги живота му.

Максим се запознава с театралния педагог Владимир Смирнов, който забелязва таланта му и настоятелно го насочва към актьорството. Така Матвеев започва да следва в театралния департамент на консерваторията “Саратов”, а досега е изиграл десетки роли и на сцената, и пред камерата.

Оригиналното име на “Провокатор” е “Триггер”. Това е психологически термин - за лечението на пациентите чрез връщането им към най-тежките им преживявания, което прилага и главният герой в сериала.

“Провокатор” се излъчва всеки петък от 21 ч по AXN.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене