Драма, вдъхновена от реални мисии, показва как те се отразяват на личния живот на военните

Военноморските тюлени са най-елитната специална част във Военноморските сили на САЩ.

Тайни операции поставят на изпитание най-елитните американски военни части в новия сериал “Морски тюлени: Шести отряд”, вдъхновен от реални мисии на войниците на бойното поле.

През 2014 година елитният отряд получава мисия да ликвидира лидера на талибаните в Афганистан и да спаси един от ръководителите на Шести отряд – Рип, похитен преди години от вражески войски. Задачата на опитните бойци става още по-сложна, когато разбират, че към терористите се е присъединил американски гражданин, посветен на джихада.

Сериалът е направен по сценария на номинирания за “Оскар” сценарист и ветеран от Виетнам Уилям Бройлс (“Аполо 13”, “Снайперисти”) и неговия син Дейвид Бройлс, участвал в множество специални операции на американската армия. Той е поръчан от телевизионния канал “Хистъри”, като първоначално са заснети осем епизода. Започват да се излъчват от средата на януари 2017 г. Месец по-късно сериалът е подновен за втори сезон, който тръгва на екран през май 2018 г.

Българските зрители ще могат да гледат всички епизоди на “Морски тюлени: Шести отряд”. Един от централните персонажи в него - на отвлечения шеф Рип, се изпълнява от американския актьор Уолтън Гогинс. Името му не е много познато, но всъщност той е участвал в редица касови продукции като “Омразната осморка” и “Джанго без окови” на Куентин Тарантино, “Линкълн” на Стивън Спилбърг, сериалите “Дълбоката държава” и “Щит”.

С роли във военната драма са още британският актьор Бари Слоун от сериала “Отмъщението”, колумбиецът Хуан Пабло Раба, канадецът Кайл Шмид и Едуин Ходж, познат от “Пожарникарите от Чикаго”.

В “Морски тюлени: Шести отряд” зрителите ще видят зрелищни атаки, стратегически битки и решение на живот и смърт. Двата сезона на сериала проследяват и как военната служба се отразява на личния живот на най-елитните американски военни.

Американската продукция ще се излъчва всеки делник от 4 юни от 22,15 часа по “България он ер”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене